Unt de Kokum 100 ml

Unt de Kokum 100 ml

23,30Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY111
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă în 1-3 zile. Cost livrare: 15.90 Lei.
LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi de minim 149 lei
Unt de Kokum, un unt vegetal rar, apreciat pentru efectul regenerator, nutritiv si de catifelare a pielii, foarte util pentru ingrijirea pielii deteriorate.

Unt de Kokum, Mayam, 100 ml 

Unt de Kokum - un unt vegetal apreciat pentru efectul regenerator, nutritiv si de catifelare a pielii, foarte util pentru ingrijirea pielii deteriorate. Este folosit si in aplicatii capilare cu efect conditionator, pentru fortificarea, revitalizarea si hranirea firelor de par.

Descriere, recomandari:

Apreciat pentru continutul complex de acizi grasi, recunoscut pentru proprietatile regeneratoare, nutritive si emoliente, untul de kokum este o buna alegere pentru produse cosmetice de ingrijire a pielii deteriorate si a pielii uscate in special. Are o textura densa, non-grasa, se absoarbe rapid in piele.

Arborele de Kokum (Garcinia indica) este un arbore vesnic verde, regasit in padurile tropicale din vestul Indiei. Poate atinge chiar si 15 m inaltime, iar prin luna aprilie-mai produce fructe mici si rosii de 2-3 cm. Atat pulpa fructului cat si semintele acestuia sunt folosite ca si condimente pentru mancarurile indiene. Din fructele de kokum localnicii isi prepara diferite siropuri sau bauturi racoritoare, revigorante. 

Diferite parti ale arborelui (semintele, coaja) sunt folosite in preparatele ayurvedice, deoarece acestea ofera o multitudine de beneficii pentru sanatate. Garcinol, un ingredient activ important regasit in fructele de kokum este o substanta cu proprietati antibacteriene, antioxidante si antiinflamatorii.

Din semintele acestui fruct se extrage untul de kokum, apreciat atat datorita compozitiei sale echilibrate de acid stearic, palmitic si oleic, cat si datorita profilului senzorial: se absoarbe usor in piele si nu lasa pelicula grasa.

Este un unt vegetal stabil, rezistent la oxidare, iar datorita compozitiei specifice de trigliceride, este adesea folosit ca substitut pentru untul de cacao in acele aplicatii unde se doreste o textura mai putin grasa.

Metoda de obtinere: unt pur si natural, obtinut din samburi prin presare mecanica urmata de filtrare.

Proprietati organoleptice: unt solid dens si ferm la temperatura camerei, sfaramicios si neuniform ca aspect, culoare crem-bej, miros lejer specific.

Nota: dupa topire si turnarea in recipient, untul se extinde sau urca in timp ce se raceste, formand un aspect interesant.

Proprietatile untului de kokum:

  • nutritiv si emolient
  • imbunatateste elasticitatea pielii
  • antiimbatranire, antioxidant 
  • calmeaza si catifeleaza pielea
  • regenerator, sustine bariera proprie pielii
  • penetrant, usor absorbit de piele fara a lasa senzatia de gras
  • regenerator si protector pentru par
  • foarte stabil oxidativ
  • profil senzorial foarte bun.

Recomandari, aplicatii:

  • se poate folosi pentru orice tip de piele
  • potrivit in special pentru pielea uscata, lipsita de elasticitate
  • ten matur, ridat
  • piele deteriorata, crapata, cu fisuri sau bataturi
  • ingrijirea mainilor si picioarelor
  • ingrijirea buzelor
  • par uscat, casant, lipsit de vitalitate.

Cum se foloseste untul de kokum:

  • untul de kokum se poate folosi ca atare, insa se topeste mai greu la contactul cu pielea, astfel de regula se foloseste in amestec cu alte ingrediente pentru realizarea preparatelor cosmetice
  • poate fi inclus in formule si datorita consistentei pe care o confera dupa solidificare
  • aplicat simplu pe parul curat, la varfuri sau pe toata lungimea firului, in cantitate moderata (necesita topire in prealabil)
  • combinat cu alte unturi, uleiuri vegetale si esentiale, in aplicatii pe par si pe piele 
  • ca ingredient in felurite preparate cosmetice pentru ingrijirea pielii si parului
  • inclus in emulsii pentru un plus de stabilitate

Poate fi folosit ca ingredient pentru prepararea de:

  • creme anhidre, creme emulsificate
  • balsamuri, unguente, alifii
  • unturi si creme de corp
  • balsam pentru par, masti si creme capilare
  • rujuri, balsamuri de buze
  • sapunuri
  • parfumuri solide
  • crema de gomaj.

Nota: untul de kokum este solid si ferm la temperatura camerei. Pentru aplicare este indicat sa fie topit in prealabil pe baie de apa.

Date de siguranta, precautii in utilizare: uz cosmetic.


Unt de Kokum 100 ml  - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrijire par si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Garcinia indica seed butter.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

Alte produse de la producatorul Mayam

Sus ⇑

Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

Mergi sus