Sano Vita Tapioca perle 500 gr

Tapioca perle 500 gr

Disponibil la comanda online

SKU 9967
18,39 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Tapioca perle 500 gr de la Sano Vita

Tapioca perle, Sano Vita, 500 gr

Tapioca perle - obținută prin uscarea şi prelucrarea rădăcinii arbustului tropical numit manioc, tapioca este amidonul rezultat prin acest proces. Nu conține gluten, se digeră uşor şi are calități antiseptice, cicatrizante şi dezinfectante asupra sistemului digestiv. Prin fierbere în apă sau lapte, consistența ei devine asemănătoare cu a gelatinei, folosindu-se uşor la prepararea deserturilor cu fructe sau a răciturilor rapide cu legume.

Produsul nu provine din culturi modificate genetic.

Ce este tapioca? Tapioca, cunoscuta in lume si sub numele de cassava, mandioca sau yuca (atentie, nu yucca, care denumeste o cu totul alta planta), reprezinta amidonul extras din radacina arbustului de Manioc, din familia Euphorbiaceae, originar in America de Sud. In Brazilia, tara de origine, tapioca se pare ca reprezenta, de sute de ani, un aliment de baza, datorita extraordinarelor sale calitati nutritive. Exploratorii spanioli si portughezi au preluat-o in secolul al XVI-lea si au raspandit-o in intreaga lume, ea ajungand azi cunoscuta si utilizata la scara larga in alimentatie in Africa, Europa și India. Arbustul creste in zonele tropicale si subtropicale, in sol nisipos, putin fertil, dar bine drenat si cu foarte multa lumina. Interesant este faptul ca, desi iubeste umezeala, maniocul face fata foarte bine la stresul hidric, adica rezista la perioade de seceta de pana la 5 luni, cu conditia sa ii asiguri caldura si lumina de care are nevoie.  Din aceste motive pentru tarile din Africa, unde aceste conditii de clima sunt indeplinite, tapioca, produsul extras din radacinile arborelui de manioc, reprezinta o hrana obisnuita. Acest lucru nu se intampla, totusi, numai din lipsa de alternative in zonele respective, ci si pentru calitatile deosebite pe care amidonul repectiv le detine. Statistic vorbind, s-a constatat ca in lume, 800 de milioane de persoane consuma tapioca pe post de aliment principal si, ca raspandire, este cea de-a sasea cultura alimentara existenta pe mapamond (dupa grau, porumb, orez, cartofi si orz), ceea ce spune foarte multe despre potentialul sau nutritiv.

Cum se consuma tapioca? Tapioca este un aliment cu multiple beneficii, asadar este recomandata persoanelor ce doresc sa manance sanatos, persoanelor ce au alergie la gluten sau au diabet. O poti introduce (si chiar este recomandat) in hrana bebelusului tau de la varsta de sase luni, datorita proprietatilor sale nutritive si digestive, continutului de acid folic, dar si consistentei speciale si gustului bun. O mare calitate a acestui aliment este faptul ca el poate fi folosit in gastronomie atat in preparate dulci, cat si in feluri principale, in forma sa de tapioca perle sau de faina, amidon de tapioca. Tapioca pudra este folosita pentru ingrosarea sosurilor, in primul rand datorita puterii sale de ingrosare, dar si datorita faptului ca are un pret bun, mai mic decat cel la fainei. Multa lume pune perle de tapioca in loc de fidea in supe sau ciorbe. Totusi, de cea mai mare popularitate se bucura tapioca perle, folosita in preparate dulci: bauturi energizante, budinci reci sau calde, pregatite cu apa, suc de fructe sau lapte vegetal.

Beneficiile consumului de tapioca. Asa cum am spus si anterior, tapioca este cea de-a sasea cultura alimentara existenta pe mapamond (dupa grau, porumb, orez, cartofi si orz) pentru ca are un potential energetic mare si un gust placut. In alimentatie, se poate folosi in diferite combinatii si prezinta multe avantaje de care vom discuta imediat.
Continutul de nutrienti, vitamine si calorii din tapioca. Tapioca nu este celebra pentru numarul mare de vitamine pe care il contine. Daca o comparam cu legumele verzi, de exemplu, nu va iesi in foarte mare avantaj, in schimb, in aceeasi comparatie, se va dovedi mult mai hranitoare, datorita numarului mare de carbohidrati. Concret, o cana de perle de tapioca are aproximativ 150 de grame si contine:

  • 554 calorii (din care 0% din grasimi saturate si acizi grasi)
  • 135 g carbohidrati
  • 6,1 mg vitamina B9  (acidul folic)
  • 30 mg calciu
  • 4 mg fier (13% din necesarul zilnic recomandat pentru un organism sanatos)
  • 8% mangan
  • 1% fosfor
  • 1% proteine
  • 1% vitamina B6
  • 1,5 mg Omega-3
  • 3 mg Omega-6
  • zero colesterol
  • zero grasimi saturate si acizi grasi.

Pentru ce afectiuni este recomandata tapioca. Tapioca are proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si cicatrizante pentru organism. Daca o combini cu  cateva picaturi de lamaie, faina de tapioca aplicata extern, ajuta la calamarea si combaterea iritatiilor si infectiilor pielii. Tapioca este recomandata in alimentatia zilnica a persoanelor care sufera de hipoglicemie. Dat fiind ca nu contin gluten, preparatele pe baza de tapioca pot fi  consumate de cei care sufera de boala celiaca (intoleranta la gluten)

Ce alte beneficii are tapioca pentru organism? Asa cum spuneam, avantajele consumului de tapioca sunt multiple:

  • primul si cel mai mare dintre aceste avantaje este faptul ca nu contine gluten, ceea ce inseamna ca poate fi consumat si de catre persoanele care sufera de boala celiaca, dar si de copiii destul de mici.
  • un alt avantaj al consumului de tapioca este faptul ca, spre deosebire de amidoanele continute de celelalte alimente (cartoful, de exemplu), amidonul din manioc nu este absorbit de organismul uman, motiv pentru care nu intervine nici riscul cresterii indicelui glicemic.
  • tapioca nu are colesterol, grasimi saturate si acizi grasi
  • iti confera energie, datorita carbohidratilor pe care ii contine
  • mentinerea senzatiei de satietate pe termen lung.
  • datorita prezentei fierului si calciului in compozitie, tapioca va contribui la combaterea anemiei, la intarirea structurii osoase si a sistemului muscular.

Avand in vedere numarul de calorii pe care il contine tapioca, este recomandata atentie la consumul in dietele de slabire. Avand in vedere ca eliminarea kilogramelor in plus ar trebui sa aiba loc ca urmare a unui stil de viata echilibrat, nu inseamna ca tapioca nu se poate include in alimentatie in cazul dietelor de slabit, ci doar se recomanda moderatia in consum si un calcul atent al caloriilor.

Tapioca este un aliment bine tolerat de catre organism si nu are contraincatii propriu zise in cazul in care se consuma echilibrat si este achizitionat dintr-o sursa serioasa. Vorbim despre seriozitatea surselor, intrucat, asa cum discutam anterior, in cazul in care planta de manioc nu a fost prelucrata corespunzator, ea poate sa mai pastreze urme de cianuri care duc la intoxicatie in organism. Datoriota faptului ca este un amidon, poate duce la reactii neplacute la persoanele care sufera de alergii la acest aliment.

Tapioca in dieta bebelusilor. Tapioca poate fi introdusa in alimentatia bebelusului tau inca de la varsta de 6 luni, datorita potentialului sau nutrititiv si a consistentei. Poti incerca sa incepi cu tapioca sub forma de faina, folosita ca agent de ingrosare in lapte, intr-o cantitate mica initial, ca apoi sa ajungi si la tapioca perle, folosita in budinci. In acest mod vei putea face tranzitul pentru puiul tau de om, de la hrana lichida pana la o consistenta mai cremoasa..


Tapioca perle 500 gr - producator Sano Vita se regaseste in categoria Produse alimentare - Diverse si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

Compozitie / Prospect

Amidon de tapioca.

  • General
    • Specificatii
      Produse fara gluten
    • Afectiuni
      Pofta de mancare (reduce)

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Sano Vita: SANO VITA ofera o gama de produse vegetariene: musli, fulgi, quinoa, produse din soia. Produsele Sano Vita ofera o alimentatie sanatoasa, dorind formarea unui stil de viata echilibrat .
Cosul este gol
Nu ai produse favorite