Ulei de Neem Bio 50 ml

Ulei de Neem Bio 50 ml

12,97Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY095
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă in 24 ‐ 48h: 13.90 Lei. Livrare gratuită pentru comenzi de minim 149 lei
Ulei de Neem Bio este renumit pentru proprietățile sale puternic antiparazitare, antibacteriene și insectifuge. Repulsiv pentru căpușe, muște, țânțari, purici.

Ulei de Neem Bio, Mayam, 50 ml 

Ulei de Neem Bio - este renumit pentru proprietățile sale puternic antiparazitare, antibacteriene și insectifuge. Datorită compoziției sale speciale, este utilizat în cosmetică pentru îngrijirea pielii cu probleme: acnee, eczeme, psoriazis, infecții, negi, herpes, păduchi, micoze.

Neemul a fost folosit în India din timpuri străvechi şi este menţionat în textele antice ca fiind un arbore scaru, ''tămăduitorul tuturor bolilor''. În medicina ayurvedică uleiul de neem este folosit ca panaceu universal. O serie de publicații științifice confirmă eficacitatea uleiului de neem contra bacteriilor, paraziților și insectelor.

Arborele Neem este folosit în agricultură ca fertilizator, pesticid și insecticid natural. Este un arbore cu creştere rapidă, originar din India, Pakistan şi Burma, veşnic verde, care atinge o mărime de circa 15-20 de metri, în condiţii favorabile poate ajunge până la 40 de metri. Trăieşte circa 200 de ani. În condiţii nefavorabile îşi pierde frunzele pentru a se feri astfel de uscare. Fructele apar prima oară după vârsta de 4 ani, iar după 10 ani arborele furnizează în medie 40 kg de fructe care sunt asemănătoare măslinelor.

Este remarcabil faptul că uleiul de Neem este inofensiv pentru vietățile cu sânge cald, substanţele conţinute acţionează numai asupra sistemului hormonal al insectelor, fiind util contra a sute de dăunători.

Uleiul de Neem este excepţional de bogat dar are un miros greu. Pentru a-i atenua mirosul, acesta va trebui combinat cu alte uleiuri vegetale şi/sau uleiuri esenţiale de citrice sau mentă de pildă. Este indicat să se prepare întâi o cantitate mică din produsul propus, pentru a testea tolerața mirosului destul de neplăcut și persistent.

Metoda de obţinere: presat la rece din fructe şi seminţe

Zona geografică de provenienţă: Brazilia/India

Calitate: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert

Prezentare: la temperatura camerei este vâscos, cu aglomerări şi uşoare sedimente, miros puternic relativ respingător, culoare brun-verzuie. La o uşoară încălzire, se fluidifică.

Compuși activi principali: azadirachtin, salannin, salannol, meliantriol, nimbin, azadirachtol, tocopherol, vepinin

Pe piele: absorbţie bună, senzaţie destul de uscată, non-comedogenic*
*Comedogenicitatea nu este măsurabilă şi determinată ştiinţific. Un ulei/unt considerat comedogen poate înfunda temporar porii dar nu generează obligatoriu coşuri, puncte negre sau acnee la orice persoană. Aplicarea, mai ales în stare pură a unui ulei considerat comedogen trebuie evitată de persoanele care au pielea cu tendinţe acneice, dar se paote folosi ca ingredient într-o emulsie sau combinat cu alte ingrediente.

Proprietăţile uleiului de neem:

  • antibacterian puternic
  • antifungic potent
  • antiparazitar pentru piele și scalp
  • regenerarator cutanat
  • repulsiv pentru căpușe, muște, țânțari și purici
  • inhibitor reproductiv pentru insecte şi paraziţi
  • insecticid pentru uz casnic, agricol și veterinar
  • ierbicid pentru uz agricol.

La ce vă poate ajuta:

  • adjuvant în tratamentul infecţiilor cutanate bacteriene sau fungice
  • ameliorarea problemelor de piele: acnee, eczeme, psoriazis, herpes
  • vindecarea rănilor minore, negi, erupţii cutanate
  • ingrijirea pielii afectate de anumiți paraziți, micoze
  • mătreaţa cauzată de infecții ale scalpului
  • ingrijirea pielii uscate, crăpate sau deteriorate
  • eliminarea păduchilor, acarienilor
  • ca insecticid sau repelent de insecte.

Cum se folosește uleiul de neem:

  • inclus în compoziţii cosmetice în concentraţie de 5-20%; se poate utiliza şi pur, aplicat local pe piele, pentru cei care-i tolerează mirosul
  • se adaugă 1-2 picături de ulei de neem în doza zilnică de cremă pentru tenul cu probleme
  • se adaugă 4-5 picături de ulei de neem în porția de șampon
  • pentru mătreaţă şi infecții ale scalpului: se masează scalpul cu un ulei vegetal în care se pun câteva picături de neem; se lasă să acţioneze timp de o oră după care se spală părul
  • pentru pielea afectată de acnee: se aplică sub formă de mască alături de argilă şi alte extracte specifice sau ca ingredient într-un ser ori cremă de noapte
  • ca ingredient în creme emulsionate, uleiuri de corp sau balsamuri
  • ca ingredient pentru formularea unguentelor cu aplicație locală
  • ca repelent de insecte: câteva picături într-o porţie de cremă amestecată în palmă înainte de aplicare; adăugat în procent de cca. 10% într-un ulei vegetal (susan, caise, migdale, cocos) sau inclus ca ingredient într-o loțiune
  • pentru păduchi se prepară o mască de păr sub formă de cremă emulsionată sau cremă anhidră, în care se adaugă 5-7% ulei de neem (în emulsie se include la faza grasă); se aplică pe păr și scalp și selasă să acționeze 20-30 de minute după care se spală cu șampon
  • pentru animalele de casă afectate de purici, căpușe sau paraziți: inclus în formula unui şampon în procent de 5-10% sau câteva picături în doza de sampon utilizat de regulă; nu este toxic chiar dacă animalul își linge blana sau pielea
  • ca pesticid: se amestecă 50 ml de săpun neutru cu 100 ml ulei de neem și se completează cu apă caldă până la 1 litru; soluția se pulverizează pe frunzele şi trunchiul plantelor, şi pe sol, o data pe săptămână; soluția previne dezvoltarea larvelor, respinge afidele, acarienii şi diverşi gândaci dar nu afectează fluturii, buburuzele sau albinele
  • ca spray împotriva acarienilor: se amestecă 7 ml de ulei de neem cu 50 ml de alcool, amestecul se combină cu 43 ml de apă și se pune într-un flacon cu pulverizator; pentru un miros mai plăcut se pot include 1-2 ml de ulei esențial de lavandă, geraniu sau palmarosa; înainte de folosire se agită flaconul.

Sinergii speciale:

  • combinat cu ulei esenţial de palmarosa, dafin sau oregano pentru infecţii micotice
  • combinat cu ulei esenţial de geraniu şi eucalipt citronat sau lemongrass ca repelent de insecte, ţânţari
  • alături de ulei de tamanu şi chimen negru în preparate pentru diverse probleme de piele
  • cu ulei esențial de tea tree sau fragonia pentru infecții bacteriene
  • aplicaţii locale pe coşuri, combinat cu ulei esenţial de tea tree
  • combinat cu ulei de cocos şi ulei esenţial de oregano sau rozmarin pentru aplicații pe scalp.

Păstrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină


Ulei de Neem Bio 50 ml  - producator Mayam se regaseste in categoria Uleiuri uz cosmetic si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Melia azadirachta fruit/seed oil* *100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

Alte produse de la producatorul Mayam

Sus ⇑

Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

Mergi sus