Naturpharma Refalgin 20 comprimate

Refalgin 20 comprimate

Disponibil la comanda online

SKU 13009
87,61 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Refalgin 20 comprimate de la Naturpharma

RefalginNaturpharma20 comprimate

Refalgin o abordare diferita a terapiei afectiunilor insotite de hiperaciditate gastrica. Hiperaciditatea gastrica este o stare care insoteste gastritele, boala de reflux gastro-esofagian (BRGE), dispepsia ulceroasa si ulcerul.

Ulcerul duodenal si ulcerul gastric se manifesta prin leziuni deschise la nivelul mucoasei (ulcer peptic). Cele doua cauze principale pentru dezvoltarea ulcerelor sunt antiinflamatoarele nonsteroidiene si bacteria Helicobacter pylori. Odata aparut ulcerul, acesta devine o conditie prealabila pentru cresterea deteriorarii mucoasei provocate de aciditatea ridicata si enzima pepsina, continute in sucul gastric.

Iata de ce una dintre abordarile terapeutice este reducerea aciditatii gastrice. Aceasta conduce la reducerea efectului agresiv direct si, de asemenea, la efectul indirect de reducere a actiunii pepsinei, care este activa intr-un mediu foarte acid (pH 1-2).

Boala de reflux gastro-esofagian (BRGE) afecteaza pana la 30% din populatia tarilor europene3 si este cauzata de patrunderea continutului gastric in esofag. Spre deosebire de mucoasa stomacului, esofagul nu este rezistent la agresivitatea mediului foarte acid caracteristic sucului gastric. Prezenta acidului in esofag poate provoca o deteriorare a mucoasei si simptome care duc la inrautatirea calitatii vietii pacientilor. 

Cel mai important elemente al barierei antireflux este sfincterul esofagian inferior (SEI), o structura musculara involuntara, care nu permite trecerea continutului gastric in directia opusa (reflux), din stomac spre esofag. In cazul refluxului gastro-esofagian produs in mod spontan si neprovocat de inghitirea alimentelor, SEI se relaxeaza pe o perioada prelungita.

Cele mai multe produse se bazeaza pe o singura abordare, reducerea aciditatii gastrice. Aceasta se realizeaza prin trei modalitati diferite:

Neutralizarea aciditatii sucului gastric cu ajutorul compusilor alcalini (astfel actioneaza antiacizii).Efectul este rapid, insa nu este durabil si nu are un efect de vindecare asupra mucoasei.

Reducerea productiei de acid clorhidric (HCl), prin blocarea interactiunii histaminei cu receptori H2 ai celulelor parietale gastrice (astfel actioneaza blocantele H2, cum ar fi ranitidina, famotidina, cimetidina).

Blocarea ireversibila a sistemului enzimatic adenozintrifosfataza Na/K (H+/K+ ATPase), mai frecvent cunoscut sub numele de „pompa de protoni”, din celulele parietale ale stomacului, reprezinta etapa finala a secretiei de acid clorhidric (astfel actioneaza inhibitorii pompei de protoni, IPP, cum ar fi omeprazolul, pantoprazolul, esomeprazolul, lansoprazolul).

Pana in prezent, inhibitorii pompei de protoni (IPP) sunt cea mai utilizata terapie in cazul pacientilor cu BRGE. Totusi, nu toti pacientii raspund in mod satisfacator acestui tip de tratament, aproximativ 35% dintre pacienti solicita o interventie suplimentara pentru controlul simptomelor. Pe langa lipsa unui efect suficient, administrarea indelungata de inhibitori ai pompei de protoni poate duce la efecte nedorite din cauza modificarii florei bacteriene ca rezultat al aciditatii modificate la nivelul stomacului. In cazul administrarii prelungite a IPP sunt descrise alterari in absorbtia vitaminelor si mineralelor;  tulburari metabolice ce pot avea efect asupra densitatii osoase; modificarea farmacocineticii si farmacodinamicii terapiei concomitente la pacientii cu comorbiditati; risc de pneumonie, pneumonie dobandita in comunitate sau in mediul spitalicesc; infectii cu Clostridium Difficile; alterarea florei intestinale asociate cu diaree, balonare si reducerea absorbtiei intestinale; peritonita bacteriana spontana; nefrita interstitiala si altele.

Care este noua abordare si cum actioneaza Refalgin in tratamentul afectiunilor legate de aciditatea gastrica?

  • in ulcere – construieste un strat protector care protejeaza mucoasa stomacului.
  • in cazul BRGE – construieste o bariera pentru a bloca patrunderea continutului stomacului in esofag.

Ingredientele Refalgin actioneaza sinergic?

Acidul alginic si alginatul de sodiu sunt produse naturale (polizaharide) obtinute din peretii celulari ai algelor brune (Phaeophyceae).  

Algele sunt unele dintre cele mai vechi forme de viata din lume, datand inca din era pre-cambriana si au ramas neschimbate de atunci. Este important de remarcat faptul ca niciuna dintre speciile de alge utilizate pentru producerea de alginat nu se poate cultiva, acestea sunt salbatice. Proprietatea intrinseca a alginatului este aceea ca in mediul acid al sucului gastric precipita, iar precipitatul se transforma in gel. Gelul adera la peretele stomacului formand un strat protector suplimentar, care protejeaza mucoasa gastrica.

Carbonat de calciu

Ionii de calciu cresc puterea si stabilitatea gelului de alginat.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu din tableta Refalgin indeplineste doua functii. Prima este aceea de a reactiona cu acidul din stomac pentru a-l neutraliza si pentru a creste pH-ul mediului. Din aceasta reactie de neutralizare se formeaza dioxid de carbon, care este capturat de gelul de alginat precipitat si, in acest mod, gelul se transforma in spuma. Ca urmare a faptului ca este mai usoara decat continutul gastric, spuma se ridica la suprafata, formand o bariera pH-neutra. Studiile au aratat ca bariera de alginat serveste ca o bariera fizica impotriva refluxului.

Simeticona

Simeticona formeaza un strat subtire pe mucoasa gastrica prin formarea unui film protector suplimentar care izoleaza mucoasa de contactul cu „factorii agresivi”, cum ar fi acidul gastric, anumite tipuri de alimente sau medicamente. In plus, aceasta reduce tensiunea superficiala a bulelor de gaz, determinandu-le sa se combine in stomac in bule mai mari, apoi eliminand gazul retinut in tractul gastro-intestinal.

Impactul alimentelor asupra efectului Refalgin: pentru a se obtine un efect optim, este important momentul in care se administreaza Refalgin. Acest lucru se datoreaza faptului ca formarea barierei antireflux din alginat poate fi afectata de alimente. Iata de ce se recomanda ca Refalgin sa se administreze la 30 de minute dupa masa, fapt important avand in vedere faptul ca simptomele de reflux apar la pacienti intr-un interval de 30-90 de minute dupa masa.

Interactiunea cu alte produse: unele componente ale tabletelor Refalgin pot influenta absorbtia altor produse sau medicamente orale. Se recomanda ca Refalgin sa fie administrat cu 2 ore inainte sau 2 ore dupa administrarea orala a altor produse.

Toleranta: este bine tolerat deoarece mecanismul de actiune este mecanic si nu depinde de absorbtia sistemica. 


Refalgin 20 comprimate - producator Naturpharma se recomanda pentru Ulcer si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

Compozitie / Prospect

Comprimatele cu dizolvare rapida contin:
Acid alginic (365 mg);
Alginat de sodiu (300 mg);
Bicarbonat de sodiu (150 mg);
Carbonat de sodiu (150 mg);
Simeticona (30 mg).

Administrare

La adulti: 1-2 cpr dupa masa cu putina apa.

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Naturpharma: Naturpharma
Cosul este gol
Nu ai produse favorite