Acid Kojic 25 gr

Acid Kojic 25 gr

16,20Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY159
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă in 24 ‐ 48h: 13.90 Lei. Livrare gratuită pentru comenzi de minim 50 de lei în orașul Bacău și 200 lei în țară
Comandă telefonic: 0747 660 603 / 0734 158 685
Acid Kojic reduce şi estompează petele de vârstă, soare, pistruii si alte pigmentări inestetice ale pielii. Aprobat ca ingredient în cosmeticele bio certificate

Acid Kojic, Mayam, 25 gr

Acid Kojic - este un activ cosmetic apreciat îndeosebi pentru efectul depigmentar cutanat, inhibând producţia de melanină. Reduce şi estompează petele de vârstă, de soare, pistruii sau alte pigmentări inestetice ale pielii. Este folosit cu succes în cazul melasmei şi hiperpigmentării post-inflamatorii.

Acidul kojic este regăsit îndeosebi în anumite specii de ciuperci native în Japonia, este şi un produs secundar rezultat în urma fermentării vinului de orez japonez. Este folosit cu succes pentru a trata hiperpigmentarea pielii blocând enzima care produce melanina, atunci când în anumite zone ale pielii se dezvoltă prea multă melanină. Expunerea repetată şi neprotejată la soare, schimbările hormonale care apar în organism în timpul sarcinii, inflamaţiile de la nivelul pielii, toate acestea pot stimula producţia neuniformă de melanină. În plus faţă de efectul iluminator al pielii, acidul kojic este apreciat şi ca agent antioxidant. Acidul kojic este aprobat ca ingredient în cosmeticele bio certificate.

Despre melanină

Sinteza melaninei este influenţată de factori externi de mediu şi de condiţia internă a organismului. Atunci când pielea este expusă la radiații ultraviolete, melanocitele îşi sporesc activitatea, determinând bronzarea pielii. Expunerea repetată la soare poate cauza apariţia melaninei sub formă de pistrui, pete mai mici sau pe suprafeţe mai extinse. Producția de melanină poate, de asemenea, creşte şi atunci cand în piele au loc procese inflamatorii cronicizate, de pildă la persoanele afectate de acnee. Schimbările hormonale care apar în organism în timpul sarcinii pot stimula, de asemenea, producţia de melanină, în urma căreia, pe piele apar pete, fenomen cunoscut sub numele de melasmă.

Prezentare: pulbere cristalină de culoare crem, miros fin vegetal, solubilă în apă.

Proprietăţile acidului kojic:

  • inhibă producţia de melanină
  • estompează petele pigmentare inestetice
  • conferă luminozitate tenului
  • îmbunătăţeşte tonusul pielii
  • antioxidant, neutralizează radicalii liberi
  • întârzie formarea ridurilor
  • antibacterian
  • antifungic.

Recomandări, aplicații:

  • potrivit pentru orice tip de piele,  inclusiv pentru tenul acneic
  • piele hiperpigmentară
  • melasmă
  • piele afectată de pete de bătrâneţe
  • pistrui
  • ten matur, îmbătrânit, riduri.

Cum se folosește în cosmetică:

  • dozaj uzual recomandat în compoziţii cosmetice 0,2-1%
  • în anumite formule, acidul kojic este regăsit şi în concentraţii mai mari (până la 3%) însă astfel de aplicaţii sunt recomandate doar sub îndrumarea unui dermatolog
  • acidul kojic se poate adăuga doar la preparate ce conţin şi apă: creme, loţiuni, măşti, tonere, seruri apoase, cleansere, geluri, săpunuri
  • în emulsii se adaugă la final
  • în preparatele formulate acid kojic, este indicată includreea unui antioxidant pentru asigurarea eficienţei pe termen cât mai îndelungat
  • poate fi folosit alături de alte active cu rol de depigmentare sau iluminare a pielii
  • preparatele cosmetice ce conţin 0,8-1% acid kojic, este indicat să fie aplicate timp de 1-2 luni, apoi se face pauză timp de 1-2 luni, după care se poate relua aplicarea

Câteva exemple de aplicaţii:

  • creme şi loţiuni antipigmentare
  • preparate pentru îngrijirea pielii îmbătrânite
  • creme şi seruri cu efect iluminator
  • tonere, geluri, măşti pentru reducerea petelor
  • preparate cosmetice pentru îngrijirea tenului acneic
  • săpunuri, cleansere.

Date de siguranţă:

  • poate provoca sensibilizare la unele persoane, mai ales dacă e folosit în dozaj mai mare şi pe termen lung; se va reduce frecvenţa aplicărilor şi/sau dozajul
  • a nu se lăsa la îndemâna copiilor
  • a se evita contactul cu ochii
  • uz cosmetic.

Acid Kojic 25 gr - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Active cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Kojic acid.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 200 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !


Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.