Solubilizant 25 ml

Solubilizant 25 ml

15,60Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY259
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă în 1-3 zile. Cost livrare: 15.90 Lei.
LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi de minim 149 lei
Solubilizantul Mayam este un amestec formulat cu materii prime vegetale provenite din surse sustenabile, un solubilizant cu bune rezultate. PEG si PPG-free.

Solubilizant, Mayam, 25 ml

Solubilizant - o solutie formata din ingrediente de origine vegetala ce permite incorporarea uleiurilor esentiale, a parfumantelor si diferitelor ingrediente uleioase in medii apoase cum ar fi: tonere, ape de toaleta, deodorante fluide, sprayuri de ten, corp sau par, ape micelare.

Descriere, recomandari:

Produsul permite dispersarea uleiurilor esentiale, a parfumantelor si a altor ingrediente uleioase in mediile apoase. Este un amestec formulat cu materii prime vegetale provenite din surse sustenabile, un solubilizant cu bune rezultate.

In comparatie cu alti solubilizanti PEG-free naturale si, de asemenea, cu standardul de aur din industrie - PEG-40 uleiul de ricin hidrogenat - acest solubilizant a aratat o performanta foarte buna.

Uleiurile esentiale si parfumantele nu pot fi amestecate cu apa. Pentru a putea fi incorporate in medii apoase in scopul prepararii diverselor formule cosmetice pe baza de apa, este nevoie de un astfel de ingredient solubilizant.

Produsul este aprobat pentru utilizarea in produsele cosmetice bio.

Proprietatile solubilizantului:

  • PEG-free, PPG-free
  • origine vegetala
  • furnizeaza solutii transparente in anumite combinatii si dozaje
  • are capacitatea de a lega apa si lasa o senzatie placuta de piele, fara a se simti lipicios
  • este puternic spumant daca se dozeaza in exces
  • domeniul de pH recomandat: 4,5 - 7,5

Recomandari, explicatii:

  • dozajul variaza usor in functie de ingredientul ce trebuie solubilizat si in functie de preparatul formulat
  • raport tipic (solubilizant : ulei): 0.5 : 1 pana la 4 : 1
  • cu cat raportul este mai mare, adica se foloseste mai mult solubilizant, cu atat solutia rezultata va fi mai clara sau chiar transparenta, dar si cu atat mai spumanta din pacate
  • dozaj recomandat pentru ingredientele uleioase de solubilizat: de la 0.1% pana la 5% din greutatea totala a preparatului formulat
  • transparenta si culoarea preparatului final depinde si de ingredientul solubilizat, de exemplu uleiul esential de mandarina va da o solutie netransparenta si galben-verzuie iar uleiul esential de tea tree va da o solutie transparenta si aproape incolora

Mod de utilizare:

  • procedura este simpla: se amesteca manual temeinic solubilizantul cu ingredientul uleios. Peste solutia rezultata se adauga apa si restul ingredientelor prevazute in formula sau precum este indicat in reteta
  • se poate intampla ca uleiul esential sau o combinatie de uleiuri esentiale, ingrediente uleioase ori parfumante sa se dovedeasca mai dificil de solubilizat si nu este posibila anticiparea fara teste, solutia rezultata poate tinde catre a fi bifazica. Problema este doar una estetica si nu este afectata stabilitatea microbiologica sau functionala a solutiei. Printr-o simpla agitare a flaconului solutia se va omogeniza pentru un timp si se poate aplica
  • la prepararea unui spray parfumant, unde se foloseste mai mult ulei esential si implicit un procent mare de solubilizant, spuma creata se poate reduce cu un adaos de alcool la finalul prepararii, dupa solubilizare
  • nu este compatibil cu piatra de alaun.

Exemple:

  • pentru un spray de corp: 3% solubilizant + 5% ulei esential de lavanda + 91.4% apa + 0.6% cosgard SAU 2% solubilizant+ 4% ulei esential ylang-ylang + 93.4% apa + 0.6% cosgard
  • pentru un tonic facial: 1% solubilizant+ 1% ulei esential de tea tree + 97.4% apa (ori combinatii de ape florale, gel aloe vera) + 0.6% cosgard
  • pentru o apa de gura: 1.2% solubilizant+ 0.6% ulei esential de menta si salvie + 97.6% apa + 0.6% extract concentrat de samburi de grapefruit

Aplicatii:

  • tonere si lotiuni preparate fara emulsificare
  • ape micelare
  • ape de gura - dozat pana la 2% se poate folosi in igiena orala
  • solutii pentru servetele umede
  • ape de toaleta
  • deodorante fluide
  • spray de corp, ten, par.

Date de siguranta, precautii in utilizare: a nu se ingera, a se evita contactul cu ochii, a nu se lasa la indemana copiilor; uz cosmetic.


Solubilizant 25 ml - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Active cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Caprylyl/Capryl Glucoside, Aqua, Sodium Cocoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate; Citric Acid, Polyglyceryl-6 Oleate, Sodium Surfactin.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

Alte produse de la producatorul Mayam

Sus ⇑

Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

Mergi sus