Pudra de Mimoza 10 gr

Pudra de Mimoza 10 gr

7,00Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY257
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă în 1-3 zile. Cost livrare: 15.90 Lei.
LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi de minim 149 lei
Pudra de Mimoza este un regenerator forte cu efect cicatrizant, antiaging, antioxidant, antibacterian, antifungic. Stimuleaza sinteza colagenului si a elastinei.

Pudra de Mimoza, Mayam, 10 gr

Pudra de Mimoza - un activ cosmetic cu proprietati de regenerare cutanata forte, folosit pentru cicatrici, rani, arsuri solare, eczeme, vergeturi. Obtinut din coaja ”arborelui pielii”, extractul de mimoza este antioxidant, astringent, antiradicalar, util si pentru aplicatii anti-aging.

Descriere, recomandari:

Mimoza tenuiflora (Jurema, Tepezcohuite) este un copac vesnic verde, peren, un arbust originar din regiunea de nord-est a Braziliei. Proprietatile coajei copacului Mimosa tenuiflora, numit si arborele pielii sau Tepezcohuite du Mexique au fost exploatate inca de pe vremea Mayasilor in medicina traditionala a indigenilor din zonele native, pentru a vindeca diferite infectii si pentru a trata inflamatii, rani. 

Mimosa tenuiflora este recunoscuta azi pentru capacitatea sa de a reface epiderma afectata de diferiti factori. Regenereaza in profunzime tesuturile pielii, are capacitatea de a stimula producerea de colagen si elastina - aspect deosebit de important pentru regenerarea cutanata. Este folosita pe scara larga ca ingredient in diverse produse destinate cicatrizarii si regenerarii tesutului cutanat. 

Compozitie:

  • flavonoide - reduc permeabilitatea, intarzie procesul de imbatranire fiziologica a pielii
  • taninuri - efect astringent si calmant (responsabili de asemenea si pentru colorarea in rosu a maceratului de pudra de mimoza)
  • saponine si alte microelemente: zinc, cupru, mangan, care joaca un rol important in protectia si regenerarea celulara
  • alcaloizi, lipide, fitosteroli, glucozide, xiloza, ramnoza, arabinoza, lupeol

Proprietati organoleptice: pudra obtinuta prin macinarea scoartei copacului, culoare maronie, miros specific.

Proprietatile pudrei de mimoza:

  • regenerator forte, cicatrizant
  • anti-aging 
  • antioxidant, anti-radicalar
  • antibacterian, antifungic
  • usor antalgic
  • stimuleaza sinteza colagenului si a elastinei
  • astringent, venotonic, circulator
  • restructurant, revitalizant
  • protejeaza pielea impotriva agresiunilor externe
  • intarzie procesul de imbatranire cutanata

Recomandari:

  • cicatrici, plagi, rani superficiale
  • vergeturi, preventiv si curativ
  • ulceratii venoase
  • ingrijirea pielii afectate de acnee, rozacee, cicatrici post acnee
  • pori dilatati
  • dermatite, eczeme
  • arsuri usoare, arsuri solare
  • piele expusa la raze UV
  • psoriazis
  • herpes
  • scalp cu matreata.

Aplicatii:

  • creme de zi si de noapte pentru toate tipurile de ten
  • ingrijirea pielii in zona gatului si decolteului
  • tratamente anti-aging
  • tratamente intensive de regenerare cutanata
  • tonere, lotiuni, seruri, geluri
  • masti pentru ten, masti capilare, cataplasme
  • compozitii ”after-sun”
  • sampon, gel de dus
  • ca ingredient in sapunuri.

Cum se foloseste pudra de mimoza:

  • dozaj indicativ 5 - 30% ca ingredient in compozitii cosmetice
  • se poate utiliza si ca atare, amestecata cu apa (florala), sub forma de masti proaspete si cataplasme, eventual cu adaos de argila si alte pudre sau ingrediente active
  • in tonere, creme, lotiuni si diverse preparate cosmetice se include sub forma de macerat apos filtrat, in concentratie uzuala de 5-10%
  • in emulsii maceratul filtrat se foloseste ca ingredient in faza apoasa.

Prepararea unui macerat hidroglicerinic:

  • se amesteca 10 gr de pudra cu 10 ml glicerina si 90 ml apa plata
  • compozitia se lasa la macerat intr-un recipient curat, in loc racoros si ferit de lumina
  • dupa 24 de ore se filtreaza cu ajutorul unui filtru
  • maceratul filtrat se foloseste imediat, sau se poate conserva cu 0,6% cosgard/extract concentrat din samburi de grapefruit; rezulta cca. 100 ml

Nota: se poate prepara, de asemenea, si un macerat fara glicerina, urmand indicatiile de mai sus.

Prepararea unui extract hidroglicerinic concentrat:

  • se amesteca 10 gr de pudra cu 5 ml glicerina si 25 ml apa plata
  • compozitia se lasa la macerat intr-un recipient curat, in loc racoros, ferit de lumina
  • dupa 3 zile se filtreaza cu ajutorul unui filtru
  • maceratul filtrat se va conserva cu 0,6% cosgard sau extract concentrat din samburi de grapefruit, ori se va folosi imediat.

Date de siguranta, precautii in utilizare: a nu se lasa la indemana copiilor, a nu se inhala, a se evita contactul cu ochii, a nu se utiliza langa o sursa de ventilatie; uz cosmetic.


Pudra de Mimoza 10 gr - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Argile, pudre cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Mimosa tenuiflora bark extract.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

Alte produse de la producatorul Mayam

Sus ⇑

Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

Mergi sus