Pudra Alkanet 25 gr

Pudra Alkanet 25 gr

12,22Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY176
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă în 1-3 zile. Cost livrare: 15.90 Lei.
LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi de minim 149 lei
Pudra Alkanet este utilizata in principal ca un colorant natural ce confera un rosu-rubin cu tenta de violet cosmeticelor anhidre (uleiuri, sapunuri, rujuri).

Pudra Alkanet, Mayam, 25 gr

Pudra Alkanet - pudra din radacina de alkanet este un colorant natural ce confera cosmeticelor o paleta larga de culori in functie de compozitie si pH, de la un rosu-rubin pana la gri-albastrui. Este folosit in special pentru colorarea uleiurilor, balsamurilor, rujurilor sau sapunurilor.
Radacina de alkanet este utilizata in principal ca un colorant natural ce confera un rosu-rubin cu tenta de violet cosmeticelor anhidre precum: balsam de buze, uleiuri, alifii sau rujuri. In sapunuri va produce nuante de roz, purpuriu, gri-albastrui sau gri-verzui, in functie de concentratia utilizata, de tipurile de ulei din formula sapunului CP dar si de alcalinitatea sapunului.

Recomandari, utilizare:
  • pudra din radacina de alkanet se poate macera in ulei vegetal, acesta capatand o culoare rosu-rubin / burgund. Culoarea se va dezvolta si in functie de culoarea originala a uleiului, astfel, daca uleiul folosit este verde (masline, canepa, avocado..) maceratul va avea alta culoare decat daca se foloseste un ulei incolor sau auriu.
  • pudra de alkanet se poate folosi si ca atare in sapunuri sau alte preparate cosmetice.
  • Cum se prepara un macerat uleios de alkanet? Pentru a prepara 100 ml de macerat se folosesc 5 gr pudra de alkanet si 95 gr (~100 ml) ulei vegetal la alegere obtinand un macerat de 5%. Se poate mari concentratia maceratului, in general, pana la 10% este suficient pentru a obtine o culoare intensa.
  • Intr-un borcan cu capac se adauga pudra de alkanet si uleiul vegetal ales. Se amesteca bine si se lasa sa stea timp de cel putin 48 ore (unele surse recomanda 7 zile), amestecand de cateva ori pe zi. La finalul perioadei, se toarna uleiul printr-un filtru sau sita densa. Uleiul rezultat se poate include in retete de sapun sau ca ingredient pentru creme, unturi de corp, alifii, rujuri, balsam de buze etc. Pentru utilizarea in sapunuri este indicat sa se faca teste pe cantitati mici, pentru a stabili concentratia necesara si compozitia optima, ca sa se obtina culoarea finala dorita.
Nota: culoarea sapunului CP se poate schimba in timp, substantele colorante din alkanet fiind sensibile la modificarile de pH.

Date de siguranta, precautii in utilizare: a nu se inhala, a nu se ingera; uz cosmetic.

Pudra Alkanet 25 gr - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Argile, pudre cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Alkanna tinctoria root extract.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

Alte produse de la producatorul Mayam


Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

Mergi sus