Pudra de Amla 100 gr

Pudra de Amla 100 gr

14,88Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY029
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă în 1-3 zile. Cost livrare: 15.90 Lei.
LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi de minim 149 lei
Pudra de Amla este fortifianta, ajuta la cresterea parului, combate incaruntirea prematura si matreata. Pentru ten are rol purifiant, astringent, vitaminizant.

Pudra de Amla, Mayam, 100 gr

Pudra de Amla - aduce beneficii parului si scalpului fiind nutritiv, regenerator si fortifiant, promoveaza cresterea parului stimuland radacina, combate incaruntirea prematura si matreata. Pentru ten este un activ purifiant, astringent, vitaminizant si tonic.

Descriere, recomandari:

Amla este o pudra ce se obtine din fructul arborelui Emblica Officinalis. Fructul de amla, cunoscut si sub numele de coacaze indian, este un fruct comestibil extrem de bogat in vitamina C. Nu numai fructul, dar toate celelalte parti ale plantei sunt folosite pe scara larga in medicina ayurvedica indiana in scopuri terapeutice si cura de ceai ca tonic general, revigorant si purificator. Continutul de vitamina C al fructului de Amla este de 20 de ori mai ridicat decat al portocalei si se absoarbe foarte bine. Datorita acestora, stiintele moderne recunosc efectele amlei asupra sanatatii umane. In cosmetica se foloseste fructul proaspat sau uscat.

Fructul de Amla uscat si transformat in pudra fina aduce beneficii parului si scalpului: este hranitor si conditionator, furnizeaza volum si vigoare, promoveaza cresterea parului stimuland radacina parului, previne unele infectii ale scalpului si controleaza incaruntirea prematura. Pentru ten este purifiant, astringent, vitaminizant si tonic.

Amla se poate folosi alaturi de henna neutra (cassia) pentru intensificarea nuantei, alaturi de henna roscat pentru a-i tempera rosul, obtinand o nuanta mai rece (1 parte amla + 2 parti henna roscat) sau cu shikakai pentru curatirea si conditionarea parului (1/2 amla+1/2 shikakai). Nu se recomanda combinarea cu henna negru (indigo), deoarece mediul acid reduce efectul acesteia.

Avertisment: aplicat cu regularitate sub forma de masca inchide la culoare parul blond sau saten deschis.

Alte denumiri: Phyllanthus emblica, Indian Gooseberry, Emblic Myrobalan, Amalakai, agrise indiene

Metoda de obtinere: fructele coapte sunt culese manual, sunt uscate la aer, apoi macinate

Pudra de Amla contine: vitamine, in special vitamina C, tanini, flavonoide, acizi, enzime

Proprietati organoleptice: pudra fina de culoare marnie, miros caracteristic acidulat.

Amla pentru Par:

  • excelent tonic capilar
  • regenerator, stimuleaza cresterea parului
  • combate matreata
  • controleaza intr-o oarecare masura caderea parului
  • intareste radacina parului
  • previne in multe cazuri incaruntirea prematura
  • confera volum, vigoare si stralucire firelor de par
  • imbunatateste structura firelor par
  • hraneste parul si-l ajuta sa retina apa.

Recomandari:

  • caderea parului
  • par gras
  • matreata
  • par incaruntit prematur
  • par tern
  • aplicatii regulate pe par inchis la culoare
  • sporeste actiunea colorantilor cu nuante inchise.

Utilizare

  • sub forma de pasta preparata proaspat: aplicata ca atare sau impreuna cu alte ingrediente, ca masca de par
  • sub forma de macerat apos: maceratul se constituie ingredient in creme capilare, lotiuni tonice, sampoane
  • sub forma de macerat uleios (ulei de amla): ulei pentru masajul scalpului, ulei de par
  • se poate folosi si sub forma de infuzie, insa aici trebuie tinut cont de pierderea vitaminei C.

Amla pentru Ten:

  • astringent, restrange porii
  • tonic
  • antiage, regenerator
  • vitaminizant
  • curata tenul
  • purifiant
  • confera pielii suplete si fermitate
  • protejeaza impotriva poluarii mediului
  • antioxidant.

    Recomandari:

      • potrivit pentru orice tip de piele, in special pentru tenul gras
      • ten acneic
      • ten tern, devitalizat
      • ten matur

      Utilizare

      • sub forma de pasta preparata proaspat: aplicata ca atare sau impreuna cu alte ingrediente, ca masca de ten
      • sub forma de macerat apos: maceratul se constituie ingredient in tonic astringent, cleanser sau lotiune purifianta
      • sub forma de macerat uleios (ulei de amla): ca faza uleioasa intr-o crema, ca atare pentru masaje revigorante.

      Cum se prepara si se aplica amla:

      • se amesteca pudra de Amla cu apa calda cat sa se obtina o pasta omogena care nu curge.
      • pe par: in timp ce se raceste pasta, se umezeste parul si scalpul. Se aplica pasta prin masare si se lasa sa actioneze 10-15 minute (jumatate de ora pentru cele mai bune rezultate). Se clateste abundent folosind doar apa sau putin sampon bland, lichefiat. Folosita individual ca masca de par nu inchide parul decat daca este folosita regulat, pentru mai mult timp. Pentru par vopsit este indicat a se efectua un test pe o suvita inainte de folosire.
      • pe ten: pasta se prepara similar ca pentru par, eventual ceva mai fluida. In pasta care se aplica in mod clasic sub forma de masca pentru ten, se mai pot incorpora ingrediente active specifice. In loc de apa se poate folosi apa florala adecvata tenului.

      Cum se realizeaza maceratul apos:

      • recomandam prepararea unui volum pe care-l folositi proaspat
      • concentratia maceratului este optima la 10%, asta inseamna 10 gr de pudra de amla la 100 ml de apa minerala plata
      • intr-un flacon curat, dezinfectat, se transfera apa si pudra de amla si se amesteca prin agitare
      • se lasa la macerat intr-un loc racoros, ferit de lumina; se agita solutia din cand in cand
      • dupa 24 de ore se filtreaza cu ajutorul unui filtru
      • se foloseste imediat intrucat maceratul se altereaza repede.

      Cum se prepara uleiul de amla:

      • se poate prepara mai mult ulei care se poate pastra 3-6 luni in functie de uleiul de baza ales
      • concentratia maceratului uleios este optima la 10%, asta inseamna 10 gr de pudra de amla la 100 ml de ulei
      • uleiul poate fi susan, caise, migdale, macadamia, jojoba, ricin... sau combinatii
      • se lasa la macerat intr-un loc racoros, ferit de lumina; se agita solutia din cand in cand
      • dupa 24-48 de ore (sau chiar 7 zile) se filtreaza cu ajutorul unui filtru
      • se adauga 0.5% vitamina E
      • uleiul rezultat se poate folosi ca faza uleioasa in creme antiage, creme regenerator si revigorante. Se mai poate folosi ca atare sau cu alte adaosuri (parfumante, esentiale, active liposolubile) pentru masaj corporal, masaj ayurvedic. Uleiul de amla se mai poate aplica sub forma de masca pe tot parul, inainte de samponare, sau macerat in ulei de cocos si cu un adaos de henna roscat, pe varfurile despicate, rupte.

      Date de siguranta, precautii in utilizare:

      • produs pulverulent, a nu se utiliza in apropierea unei surse de ventilatie; la manipulare este indicata purtarea unei masti
      • a nu se ingera, a nu se inhala, a se evita contactul cu ochii
      • este posibil sa apara iritatii la persoanele cu pielea sensibila, pudra fiind bogata in substante active; se recomanda un test inainte de utilizare, pe pliul cotului cu o pasta preparata dinpudra de amla cu putina apa
      • nu prezinta contraindicatii in sarcina sau alaptare
      • uz cosmetic.

      Pudra de Amla 100 gr - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Argile, pudre cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


      Compozitie / Prospect

      Emblica officinalis fruit powder.


      Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

      Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


      Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


      Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

      Alte produse de la producatorul Mayam

      Sus ⇑

      Pareri (1)


      Rău          Bun

      Disclaimer:
      Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

      Mergi sus