Tensida de Cocos pudra 50 gr

Tensida de Cocos pudra 50 gr

15,00Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY141
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă în 1-3 zile. Cost livrare: 15.90 Lei.
LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi de minim 149 lei
Tensida de Cocos pudra este bine tolerata inclusiv de pielea sensibila, reduce potentialul iritativ al altor tenside. Ingredient aprobat pentru produsele bio.

Tensida de Cocos pudra, Mayam, 50 gr

Tensida de Cocos pudra - o tensida concentrata, de inalta puritate, potrivita pentru prepararea produselor de igiena destinate adultilor si copiilor deopotriva si pentru produse de igiena orala. Formeaza spuma de calitate, este bine tolerata inclusiv de pielea sensibila, reduce potentialul iritativ al altor tenside.

Este o tensida blanda, cu potential iritativ foarte scazut, derivata in principal din ulei de cocos si face parte din familia betainelor. Nu irita mucoasa si membranele, este potrivita in aplicatii atat pentru adulti cat si pentru copii sau bebelusi. Prezinta o buna compatibilitate cu pielea, este usor conditionator si substantiv.

Betainele sunt uneori asociate cu producerea de iritatii a caror origine sunt defapt impuritatile ramase in urma procesului de fabricatie. Studiile au aratat ca aceasta problema poate fi evitata daca producatorul acorda atentie sporita pentru reducerea la minim a acestor compusi secundari. Ingredient aprobat pentru produsele de igiena si ingrijire bio certificate.

Prezentare: pudra alba inodora, usoara.

pH diluat la 10% in apa:  4,5 - 5,5.

Proprietatile tensidei de cocos:

  • este un surfactant amfoteric foarte concentrat
  • are putere spumanta ridicata
  • reduce potentialul iritativ al altor tenside (sulfati)
  • usor conditionator
  • usor antiseptic si antistatic
  • are proprietati organoleptice potrivite pentru igiena orala
  • bine tolerata inclusiv de pielea sensibila
  • nu are efect decapant, nu usuca pielea.

Recomandari, aplicatii:

  • sampon pentru adulti
  • sampon pentru bebelusi si copii ”tear-free”
  • sampon 2 in 1
  • balsam de par, conditionatoare
  • geluri de baie, spumante
  • igiena intima
  • cleansere pentru orice tip de ten
  • igiena orala, pasta de dinti.

Cum se foloseste:

  • este solubila in apa, se poate dizolva si la temperatura camerei (necesita ceva mai mult timp) este recomandata insa dizolvarea in apa calda
  • se poate folosi ca unic tensioactiv intr-o formula de igiena dar formeaza compozitii foarte fluide, astfel, pentru prepararea de sampoane si geluri de dus este nevoie de asocierea cu alte tenside

Dozaj indicativ: 0,3 - 10%

- pentru sampoane 2 - 7%

- pentru geluri de dus 3 - 7%

- preparate de igiena spumante 3 - 10%

- cleansere, produse de igiena cu clatire 2 - 5%

- demachiante, produse fara clatire 0,3 - 0,7%

- dozaj indicativ pentru pasta de dinti 0,3 - 0,7%

- gel sau crema de ras 2 - 10%.

De retinut: aceasta tensida de cocos sub forma de pudra, este de 3 ori mai concentrata in comparatie cu varianta lichida. In retetele care contin tensida de cocos lichida, dozajul se va calcula impartind procentul cu 3 si suplimentand corespunzator in formula procentul apei. De exemplu: intr-o reteta avem 15% tensida de cocos lichida + 50% apa plata. Lucrand cu tensida de cocos pudra, procentele se modifica astfel: 5% tensida de cocos pudra + 60% apa plata.

Cum se prepara din pudra tensida de cocos lichida: se socoteste o parte pudra + 2 parti apa plata/distilata. Apa sa fie la temperatura camerei sau mai calduta. Intr-un vas se adauga pudra, apoi apa. Se amesteca putin si se lasa in repaus pana ce se dizolva complet pudra (poate dura cca. 15-20 minute). Dupa dizolvarea completa a pudrei se obtine o solutie fluida si incolora, la fel ca si tensida de cocos lichida.

Date de siguranta: a nu se ingera, a nu se inhala, a se evita contactul cu ochii, a nu se pastra la indemana copiilor.


Tensida de Cocos pudra 50 gr - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Argile, pudre cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Cocamidopropyl betaine.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

Alte produse de la producatorul Mayam

Sus ⇑

Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

Mergi sus