Alunga depresia cu tratamente naturiste

10 octombrie 2018 | Oana Cucu | 6 comentarii

Depresia este o problema emotionala ce poate afecta atat pe plan psihic, cat si fizic. Anumite persoane pot experimenta episoade depresive tranzitorii cauzate de probleme in dragoste, pierderea unei fiinte dragi, probleme financiare, stres sau diverse griji apasatoare.
Episoadele depresive sunt de obicei usor de tratat, iar dezvoltarea acestora este strans legata de existenta unei anumite crize care lasa urmari. Exista totusi numeroase persoane ce sufera de depresie cronica, fapt ce le poate altera starea de sanatate si calitatea vietii. In astfel de situatii este recomandat ajutorul unui specialist. Tratata necorespunzator, depresia cronica poate degenera cauzand probleme mult mai grave.
Viata din zilele noastre, atat de moderna, tehnologizata dar in acelasi timp stresanta, cauzeaza o veritabila epidemie globala de depresie. Din fericire, avem la indemana o mare varietate de remedii naturiste care pot ajuta in lupta impotriva acestei suferinte, evitandu-se astfel folosirea unor medicamente ce pot provoca dependenta.
depresia

Depresia si simptomele sale

Cu totii ne simtim tristi uneori. Face parte din natura noastra umana. Dar starile depresive ce dureaza perioade indelungate de timp nu sunt normale. In plus, de multe ori ele sunt cauzate doar de o tulburare a starii noastre de spirit. La nivel emotional, depresia se poate manifesta prin tristete persistenta, anxietate, sentimente de vinovatie sau neputinta. Fizic, persoanele afectate pot manifesta stari de oboseala si energie scazuta, probleme ale somnului, modificari ale apetitului, dureri de cap sau tulburari digestive.

Tratamente naturiste contra depresiei

Produsele naturiste pot fi de un real folos in echilibrarea emotionala. In natura sunt multe 'leacuri' eficiente in combaterea starilor de depresie si de tristete. Totul e sa stii si sa apelezi la ele cand simti ca ai nevoie.
Consumul de ulei de canabis ofera cu efect imediat o stare generala de bine, un somn mai linistit si mai odihnitor si o scadere a nivelului de stres. Efectele sale pe termen lung au fost studiate in ultimele decenii si au demonstrat ameliorari ale depresiei, starilor de panica sau ale stresului post-traumatic.
Neuro Optimizer (Jarrow Formulas) este o asociere de ingrediente ce ajuta la imbunatatirea starii emotionale, a memoriei, concentrarii si atentiei. Stabilizeaza undele cerebrale, ajutand la imbunatatirea activitatii electrice cerebrale. In plus, reduce excesul de cortizol secretat in situatii de stres si mentine un nivel optim al hormonului luteinizant, al progesteronului si al testosteronului.
Paducelul, roinita, floarea pasiunii si hameiul sunt componetele altui remediu naturist contra depresiei. Pe langa aceste plante, Dexocalm este imbogatit si cu magneziu. Toate optim dozate si unic asociate astfel incat beneficiile sa fie maxime. Dexocalm este recomandat pentru reducerea starii de nervozitate, inducand senzatia de calmitate. Poate fi consumat fara probleme de-a lungul intregii zile, dimineata, la pranz sau seara fara a influenta in vreun fel capacitatea de concentrare fizica sau intelectuala si fara a induce somnul.
Sirin este un medicament natural care reda organismului o stare de calm, liniste si seninatate, 'prietenul creierului uman' indiferent de varsta. Este un remediu natural obtinut din plante, selectionate pe baza experientei de secole a specialistilor din India (medicina traditionala Ayurvedica). Inlatura starile de excitatie cerebrala, asigurand un somn linistit, profund si de calitate, fara efectele secundare ale medicamentelor soporifice (somnifere). Determina cresterea productivitatii muncii prin ameliorarea oboselii mentale si inlaturarea stresului psihic. Nu are efect cumulativ, nu da dependenta, nu are contraindicatii si este complet lipsit de efecte adverse asupra celulei nervoase. Dar cel mai important beneficiu este ca reda pofta de viata.
Elixirium - aur si argint coloidal este denumit si 'elixir al tineretii vesnice'. Este o solutie coloidala cu pH bazic, bogata in ioni de aur si argint incarcati cu sarcina electrica pozitiva, in apa distilata si structurata. Folosirea apei structurate adauga produsului un efect terapeutic deosebit. Actiunea sinergica a celor doua componente inseamna mai mult decat daca ar fi luate separat. Sunt suficiente cantitati mici pentru intretinerea tineretii si a frumusetii. Mai important este faptul ca intareste structura bioenergetica, cicatrizeaza traumele afective, amplifica luciditatea, acuitatea si limpezimea mentala.

Cum putem preveni depresia

In combaterea depresiei de mare ajutor poate fi dieta. Un regim bogat in fructe si legume crude, nuci si seminte, cereale integrale, cu mai putina carne si alimente procesate, fara aditivi chimici, fara bauturi carbogazoase, fara alimente sau bauturi excitante ale sistemului nervos – cafeaua, tutunul, alcoolul, ceaiul negru, dulciurile in exces, energizantele chimice.
De asemenea, exercitiile fizice sunt o modalitate naturala de a produce endorfine. Depresia poate fi prevenita atunci cand sportul, chiar si mersul pe jos, fac parte din activitatile zilnice. Meditatia si contemplarea naturii, rasul si exprimarea sentimentelor de iubire si afectiune pot fi, oricand, cele mai bune metode de preventie a acestei 'epidemii' a secolului XXI.
Te invitam sa descoperi toate tratamentele naturiste pentru depresie pe site-ul nostru PutereaPlantelor.ro.

Distribuie articolul:

6 comments on “Alunga depresia cu tratamente naturiste”
    1. Buna ziua,
      dexocalm nu creeaza dependenta. Ca orice alt supliment, se recomanda utilizarea pe perioade determinate. O varianta ar fi sa luati dexocalm 3 luni si apoi sa faceti o pauza de 3 luni si tot asa.

  1. Buna ziua! De 2 ani iau medicamente depresive de ex alventa,quetiapina, imovane am stari nervoase ,agitatie nu pot sa dorm,ganduri de suicid ce,mi puteti recomanda? Va multumesc!

    1. Buna ziua,
      Optiunile naturiste pentru probleme depresive sunt extracte de lavanda, ulei de CBD, extract de sunatoare. Totusi, aceste solutii nu sunt mai puternice decat medicamentele pe care le luati deja.
      Va recomandam sa va adresati unui psihiatru care sa va ofere ajutor pentru aceasta problema.
      Multa sanatate!

    1. Buna ziua,
      Pentru depresie sunătoare și șafran. Pentru Insomnie Baldrian, Lavanda, Hamei si melatonină. Melatonina a se lua în jurul orei 15-16.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram