Antibiotice naturale la indemana ta!

10 octombrie 2015 | Oana Cucu | 2 comentarii

Nu exista nicio indoiala ca antibioticele de sinteza sunt cu adevarat o minune a medicinii moderne. Incepand cu descoperirea penicilinei in 1928, rezolutia rapida a infectiilor bacteriene cu antibiotice a determinat multi medici sa se gandeasca ca pericolul infectiilor asupra omenirii este de domeniul trecutului. Sa nu ne grabim in concluzii.
Pana in 1940, antibioticele de sinteza au inceput sa fie utilizate la scara mare, astfel incat medicii cat si restul oamenilor au uitat, treptat, de antibioticele naturale atunci cand trebuiau tratate infectiile, chiar si cele cu gravitate scazuta. Aceasta schimbare a paradigmei medicale a condus in ultimele decenii catre un abuz de antibiotice de sinteza si o crestere ingrijoratoare a virusilor rezistenti la antibiotice, precum si numeroase mutatii ale acestora. Nu suntem in masura sa detaliem aceste aspecte insa este deja cunoscut un efect secundar imediat dupa consumul de antibiotic - distrugerea florei intestinale. Specialistii sustin ca o astfel de problema poate persista chiar si cativa ani.
Concluzia este ca antibioticele de sinteza ar trebui luate doar in situatii recomandate de medic, ca si ultima solutie. Alternativa – antibioticele naturale!
Antibiotice naturale la PutereaPlantelor.ro

Iata care sunt cele mai eficiente antibiotice naturale

Uleiuri esentiale de tea tree, de cuisoare si de cimbru - trei plante pline de proprietati antibacteriene si antimicrobiene, adevarate antibiotice naturale. Cu o actiune asupra unui spectru larg de germeni patogeni, aceste uleiuri esentiale sunt recomandate in cazuri de raceala si gripa, amigdalita, infectii digestive si urinare, infectii si inflamatii ale pielii.
-- Tea tree este un arbore cu origini in Australia. Uleiul esential de tea-tree se extrage din frunzele acestuia iar prin componentele sale (1,8-cineol, terpnen-4-ol, alfa-terpineol) are un spectru larg de activitate antimicrobiana, antifungica (anticandidozica), antivirala (varicela, herpes-zoster), antiinflamatorie si antiseptica. De asemenea, s-a demonstrat ca uleiul volatil de tea tree are un efect inhibitor asupra virusului gripal A.
-- Cuisoarele sunt originare din tarile asiatice, precum India, China si Indonezia. Acestea se folosesc atat la gatit, sub forma de condiment, cat si in medicina traditionala, in realizarea produselor si cosmeticelor naturiste sau bio. Cuisoarele sunt populare datorita continutului ridicat de minerale, precum fier, fosfor, sodiu, potasiu, dar si de vitamine (A si C). Uleiul esential de cuisoare are proprietati antibacteriene, antivirale, antiseptice, fungicide si afrodisiace si este extras din mugurii plantei, prin distilare cu aburi.
-- Cimbrul este o planta veche, utilizata in medicina de catre greci, egipteni si romani. Uleiul esential de cimbru contine timol - un antiseptic puternic. Timolul a fost documentat extensiv pentru actiunile sale antibacteriene, antivirale si antifungice. Acest component ucide bacilul antrax, bacilul febra tifoida, meningococcus, agentul responsabil de tuberculoza si este activ impotriva bacteriilor salmonella si stafilococi. In plus, acest component a fost studiat pentru efectele sale asupra gingivitei si a placii.
Deoarece dozajul administrarii acestor antibiotice naturale este important, specialistii au dezvoltat o serie de produse naturale ce au in componenta lor aceste uleiuri esentiale. Recomandam Biomicin (contine ulei esential de tea-tree si cuisoare) – cu o eficienta antimicrobiana de 80% confirmata prin analize de laborator si care acopera o gama larga de microorganisme si Biomicin Forte (contine ulei esential de cimbru si cuisoare) - antibiotic natural recomandat in infectii respiratorii, infectii digestive sau infectii urinare – cu o eficienta antimicrobiana de 98%, de asemenea confirmata prin analize de laborator.
Mierea de Manuka este o miere monoflora, unica in lume, adunata si preparata de albinute din floarea arborelui de Manuka (Leptospermum Scoparium), arbore care creste numai in insulele salbatice si nepoluate ale Noii Zeelande. In 1981, Dr. Peter Molan, directorul departamentului de Cercetare al Mierii in cadrul Universitatii Waikato din Noua Zeelanda, a descoperit faptul ca mierea de Manuka are proprietati foarte puternice: antibacteriene, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice, antiinflamatorii si antifungice, facand-o extrem de eficienta in sustinerea sistemului imunitar si ameliorarea unei mari varietati de probleme de sanatate.
Cea mai grozava parte a acestui antibiotic natural este ca se mananca – este de un portocaliu opac si cu gust usor caramelizat, de eucalipt. Astfel, poate fi consumata chiar si de catre copii sau poate fi introdusa in alimentatia intregii familii.
MGO, factorul unic al mierii de Manuka, este o componenta terapeutica care are menirea de a indica puterea antibacteriana a acestui produs apicol. Mierea de Manuka MGO 550+, cu nivel maxim de activitate, se recomanda in cazurile unor infectii foarte rezistente. Atentie: folosirea unui nivel de activitate prea puternic in cazurile in care nu este necesar poate duce, in anumite cazuri, la aparitia unor reactii adverse sau de sensibilitate din partea organismului. De aceea, recomandam sa folositi factorul potrivit necesitatilor voastre.

Alte antibiotice naturale din camara ta

-- Usturoiul - Eficacitatea usturoiului se datoreaza unui compus numit sulfura de alil, antibiotic natural foarte activ, eficient si puternic. Acesta fortifica celulele corpului uman, intarindu-l, formand un scut ofensiv si agresiv in fata oricarei invazii de microbi si bacili de toate felurile. Unele studii afirma ca 1 miligram de usturoi are aceeasi putere cu 25 unitati de penicilina. A fost folosit ca agent preventiv inca de acum 6000 de ani impotriva epidemiilor de ciuma si holera.
-- Ceapa are calitati diuretice si antiinflamatorii, precum si antioxidanti puternici care ajuta sanatatii sistemului circulator, este dusman al diabetului, colecterolului ridicat, problemelor cardiace si mentine buna functionare a tractului digestiv. Isi face bine datoria si impotriva racelii si tusei si este un bun dezinfectant.
Lista poate continua cu zeci de exemple de antibiotice naturale, precum extractul de seminte de grapefruit, uleiul de oregano, extractul de frunze de maslin, piperul cayenne, turmericul, propolis sau ghimbirul.
Impartaseste-ne experienta ta si spune ce antibiotic natural te-a ferit de consumul antibioticelor de sinteza!

Distribuie articolul:

2 comments on “Antibiotice naturale la indemana ta!”
    1. Din descriere este foarte dificil de pus o diagnoza. Fiind posibila o afectare a incheieturii se recomanda consultul unui specialist. In caz de inflamatie recomandam repaus, racirea zonei si extract de curcuma, condroitina, glucosamina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram