Branca Ursului in problemele ginecologice

12 mai 2017 | Oana Cucu | 4 comentarii

Branca Ursului - sau ginsengul romanesc - ofera nenumarate beneficii pentru sanatatea femeilor, a barbatilor dar si a...cuplurilor. Tratamentele naturiste pe baza de branca ursului sunt adesea recomandate in cazuri de infertilitate, dezechilibre hormonale, impotenta, insuficienta ovariana, menopauza, boli ginecologice precum cistite si candida. Alte efecte importante al acestei plante sunt actiunile sale afrodisiace, vasodilatatoare si tonice la nivelul fizicului si a psihicului.
branca ursului

Ce este Branca Ursului

Branca-ursului - denumita stiintific Heracleum Sphondilyum - este o planta care prefera zonele montane si submontane de la noi din tara dar si din Europa. Creste pe malul paraielor, in locurile umede si nisipoase. Ajunge pana la doi metri inaltime, cu flori albe si frunze mari, adanc crestate. Are un miros specific inconfundabil, foarte aromat si usor intepator. De la aceasta planta se folosesc, de regula, florile, semintele si radacina. Acestea stau la baza produselor si a remediilor naturiste - comprimate, tincturi sau ceaiuri.

Branca Ursului – adjuvant in probleme de natura sexuala si ginecologica

Branca Ursului este un tonic sexual foarte bun, recomandat pentru functionarea optima a glandelor sexuale si imbunatatirea calitatii relatiilor intime. De aici o alta denumire din popor ca si 'planta dragostei', nume pe care si-l merita pe buna dreptate.
Comprimatele pe baza acestei plante stimuleaza activitatea ovariana la femei si actioneaza precum un antiseptic pentru zona uterina si vaginala. Astfel, administrarea lor in cazul menstruatiilor neregulate,  redau 'ceasul biologic' al femeilor. Vindeca amenoreea si elimina riscul de menopauza prematura.
Branca marelui urs capsule reprezinta o asociere de extracte de plante: branca ursului, ghimpe, urzica, ginseng chinezesc indicat in caz de infertilitate, impotenta sau deficit de testosteron la barbati.
Aceleasi efecte benefice asupra sanatatii, atat la femei cat si la barbati, le are si consumul sub forma frunze si fructe. Astfel, ceaiul de branca ursului sustine sistemul reproducator, regleaza ciclului menstrual, impotenta vasculara si hormonala. In cazul infertilitatii la femei, branca ursului stimuleaza zona vaginala, are efect afrodisiac si ajuta cu succes in reglarea hormonala si deblocarea trompelor.
Branca ursului tinctura administrata in cure regulate actioneaza ca un antibiotic natural ce elimina microorganismele de la nivelul aparatului genital si urinar. In plus, este adjuvantul perfect in mentinerea sanatatii organelor genitale si poate preveni infectiile urinare. Tinctura de branca ursului stimuleaza activitatea glandelor si actioneaza precum un afrodisiac si reglator al activitatii nervoase. Este un bun tonic general, digestiv si nervos.

Administrari si efecte mai putin cunoscute ale plantei

In caz de osteoporoza - comprimatele de branca ursului au efecte estrogene directe. Astfel, stimuleaza organismul sa secrete hormoni esentiali pentru metabolismul calciului si pentru mentinerea densitatii osoase in parametrii normali.
Pentru degeraturi - datorita puternicului efect vasodilatator periferic, tinctura ajuta la irigarea corespunzatoare cu sange a extremitatilor.
Adjuvant in bronsita - datorita efectului expectorant, ajuta la eliminarea secretiilor in exces de pe caile respiratorii si are efect antibiotic. Lupta direct cu infectiile bacteriene. In laringita, se fac si gargare, cu un preparat obtinut prin diluarea tincturii cu apa.
Adjuvant in tulbrari depresiv anxioase - branca ursului actioneaza ca stimulent asupra sistemului nervos central, inducand o stare de vioiciune, chiar de usoara euforie.
In caz de diaree sau balonare - efectul antibiotic al plantei actioneaza activ la nivelul tubului digestiv, distrugand bacteriile care produc diareea. In plus, efectul antispastic elimina colicile abdominale si balonarea.
Pentru indigestie - adiminstrarea tincturii inainte de masa are efecte de stimulare a secretiei de sucuri gastrice. Creste usor motilitatea tubului digestiv si da pofta de mancare.

Branca ursului - precautii si contraindicatii

Branca ursului nu se administreaza femeilor gravide sau care alapteaza, persoanelor cu afectiuni ale prostatei sau cu hipotensiune arteriala. Administrarea tratamentelelor naturiste se face in urma consultarii unui specialist si pe baza unei scheme - cantitatea si durata fiecarui tratament sunt esentiale in vindecarea problemelor de sanatate.
Daca te regasesti in oricare dintre situatiile descrise mai sus te invitam sa descoperi toate produsele naturiste pe baza de branca ursului pe PutereaPlantelor.ro. Iar daca ai urmat deja un astfel de tratament, lasa-ne un comentariu la acest articol si impartaseste-ne experienta ta.

Distribuie articolul:

4 comments on “Branca Ursului in problemele ginecologice”
  1. Buna ziua,
    Am achizitionat cateva produse naturale, tinctura branca ursului si extras din mladite de zmeur in vederea imbunatatirii fertilizarii, recomandate de vanzatoarea magazinului naturist.
    Navigand pagina dvs am gasit foarte multe suplimente care ajuta aparatul reproducator, implicit fertilizarea...intrebarea mea este, daca putem lua in acelasi timp mai multe produse care au acelasi scop?! Aveti vreun specialist care ne-ar putea orienta? Mentionez ca nu locuiesc in Romania si toate informatiile le gasesc electronic.
    Mi-ar fi de mare folos sa pot vorbi cu un specialist in vederea imbunatatirii hormonale, deoarece de cativa ani incercam sa mai avem un copil si nu reusim.
    Multumesc anticipat pentru orice informatie.
    Luminita

    1. Buna ziua,
      in principiu, puteti lua mai multe suplimente in acelasi timp pentru aceeasi afectiune dar trebuie alese astfel incat efectele lor sa se completeze. Recomandarea noastra este sa cereti sfatul unui specialist pentru a obtine rezultatele dorite. In momentul de fata nu colaboram cu vreun medic caruia sa ii putem cere sfatul, ramane sa gasiti dvs. Mult succes!

  2. Cum se administreaza corect comprimante Branca Ursului pentru infertilitate. in a cata zi a ciclului trebuie inceput? Mersi

    1. Buna ziua,
      Conform producatorului Dacia Plant, cura cu Branca Ursului se recomanda pe o perioada de 3 luni cu 1 luna pauza, dar nu specifica ziua de inceput.
      Conform medicului cu care colaboram, pentru infertilitate la femei, se recomanda coada soricelului, musetel, angelica, urzica. Toate in 1-14 zi a menstruatiei.
      In plus puteti incerca: Zilele 1-14: 1 lingura seminte de in macinate si 1 lingura seminte de dovleac macinate in fiecare zi.
      Zilele 15 - 28: 1 lingura de seminte de floarea-soarelui macinate si 1 lingura de seminte de susan macinate in fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram