Cafeaua verde – antioxidantul suprem

20 martie 2016 | Oana Cucu | 2 comentarii

Cafeaua verde a devenit de ceva vreme un produs 'la moda' fiind promovat de catre multe celebritati din intreaga lume, atat in materie de diete dar si in curele de detoxifiere sau pur si simplu inglobata intr-un stil de viata sanatos. Cert este ca, pe langa aceste 'tendinte sociale', cafeaua verde nu are contraindicatii si merita introdusa in dieta noastra. Sa vedem de ce!
Cafeaua verde - antioxidantul suprem
Ce este si ce proprietati benefice are cafeaua verde
Cafeaua verde sau (daca preferati) 'green coffee' este cafeaua cruda, neprajita si neprocesata, neprelucrata termic. Contine o cantitate mare de antioxidanti, lucru care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire – antioxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici chiar si decat cei din ceaiul verde.
O alta caracteristica aparte a cafelei verzi este substanta naturala numita acid clorogenic, substanta care ar fi distrusa prin procesarea sau prajirea boabelor de cafea. Una dintre cele mai populare efecte ale acidului clorogenic este pierderea in greutate insa nu trebuie sa ne limitam doar la atat! Acidul clorogenic are o actiune mult mai ampla asupra organismului: impiedica aparitia mutatiilor celulare, ne protejeaza de imbatranirea prematura, inhiba dezvoltarea a numeroase forme de cancer, previne si tine sub control diabetul, neutralizeaza radicalii liberi care ataca structura sistemului celular.
Un alt lucru care recomanda cafeaua verde este lipsa efectelor negative ca in cazul consumului de cafea clasica prajita. Astfel, cei care consuma cafea verde nu vor suferi de tahicardie, cresterea tensiunii arteriale sau insomnie.
Iata cum cafeaua verde lupta impotriva obezitatii:
- incetineste timpul de absorbtie al zaharurilor din alimente, mentinand constanta glicemia, ceea ce impiedica aparitia senzatiei de foame.
- inhiba procesul de transformare a glucozei serice in tesut gras.
- regleaza activitatea sistemului nervos, reducand reactivitatea la stres si accesele de foame paroxistica.
- impiedica inflamarea tesuturilor adipoase, inhiband astfel formarea celulitei.
- regleaza metabolismul si actioneaza ca un tonic general (si cerebral) datorita continutului de acid cafeic.
- imbunatateste sistemul imunitar si detoxifica organismul.
Cum se consuma cafeaua verde
Boabele de cafea verde sunt foarte dure, asadar nu recomandam prelucrarea lor cu o rasnita normala. Cafeaua verde boabe poate fi pusa la hidratat peste noapte in apa, iar rezultatul (apa usor verzulie) poate fi consumat ca atare. O alta modalitate de preparare este infuzia boabelor de cafea verde timp de aproximativ 30 de minute in apa fiarta.
Cafeaua verde macinata se infuzeaza cu apa fierbinte timp de 4-5 minute, precum un ceai. Se pot folosi 1-2 lingurite de cafea verde la o cana de 200-250 ml.
Preparata corect, cafeaua verde isi pastreaza proprietatile si ofera doza optima de antioxidanti. Totusi, exista o serie de indicatii si mituri care fac diferenta atunci cand se consuma cafeaua verde.
Indicatii si recomandari consum de cafea verde:
- consuma bautura astfel obtinuta in maximum 10-12 minute, pentru ca proprietatile antioxidante ale cafelei verzi - care te ajuta sa slabesti si sa iti detoxifici organismul - sa nu dispara.
- cafeaua verde nu se fierbe si nu se da in clocot precum cafeaua clasica. Efectul va fi oxidarea boabelor si pierderea proprietatilor antioxidante.
- nutritionistii recomanda 2 cesti de infuzie de cafea verde macinata pe zi, cu 30 de minute inaintea mesei.
- cafeaua verde contine cofeina asadar, evita consumul in a doua parte a zilei sau alege varianta decofeinizata.
- daca nu esti ‘un fan’ al gustului de cafea verde poti opta pentru varianta de cafea verde in capsule, cu aceleasi proprietati antioxidante.
- fii creativ si ia in calcul retetele racoritoare in care cafeaua verde este combinata cu fresh-uri de fructe, limonade sau cocktail-urile pe baza de cafea verde.
- daca esti o persoana ocupata, ai la indemana varianta de cafea verde sub forma de plicuri care se prepara precum un ceai.
Cafea verde aromata
In mod evident, daca ti-ai propus sa slabesti cu ajutorul cafelei verzi, adaugarea de indulcitori te abate de la scopul initial. Daca esti cucerit de cafeaua verde si vrei doar sa te delectezi, poti alege cafeaua verde cu arome de ghimbir, scortisoara, menta sau cardamom .
Iti multumim ca ne-ai citit pana aici si speram sa-ti fie utile informatiile! Incheiem cu un sfat din propria noastra experienta - sanatatea si supletea sunt un stil de viata, nu niste teluri pe termen scurt.

Distribuie articolul:

2 comments on “Cafeaua verde – antioxidantul suprem”
  1. In urma apelurilor primite de la clienti, am incercat sa oferim raspunsuri la intrebari astfel incat sa intelegem la ce ne ajuta cafaeaua verde. Dupa ce gustati una din variante, va invitam sa ne spuneti parerea dvs despre gustul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram