Ceai de ghimbir – proprietati curative dovedite

7 aprilie 2017 | Oana Cucu | Niciun comentariu

Ghimbirul, in diverse forme: neprelucrata, cruda, pulbere sau ceai de ghimbir, este folosit de mii de ani de omenire. In tot acest timp s-au descoperit si dovedit efectele benefice asupra sistemului digestiv si respirator, in cazul circulatiei sau articulatiilor dar si in frumusete. Mai mult, gustul sau deosebit da aroma preparatelor culinare. Acest remediu natural plin de potasiu, magneziu, fier, calciu, zinc, fenoli, aminoacizi si vitaminele A, B1, B2 si C, contine si aminoacizi si oligoelemente care ajuta la buna functionare a organismului.
ceai de ghimbir

Diverse forme de ghimbir – utilizari & proprietati curative

Indiferent de modul in care alegi sa-l consumi – in stare naturala, sub forma de ceai de ghimbir, sirop de ghimbir sau pulbere ca si condiment, ghimbirul te va surprinde si iti va energiza organismul, prin gustul sau aparte si beneficiile aduse sanatatii.

Ceai de ghimbir

Ceaiul de ghimbir are efecte excelente in combaterea indigestiei, a migrenelor si a racelilor de sezon. Sub forma de comprese, ceaiul de ghimbir poate fi utilizat in tratarea arsurilor pielii sau in cazul inflamatiilor.
Digestie - Ceaiul de ghimbir imbunatateste asimilarea substantelor benefice din alimentele consumate si previne indigestia. Consumul ceaiului de ghimbir dupa mese imbelsugate este indicat pentru recapatarea controlului asupra digestiei. In plus, consumul sau zilnic previne aparitia diareei, a flatulentelor, a starilor de balonare si arsurilor stomacale prin tonifierea musculara a tractului digestiv.
Raceala - Ceaiul de ghimbir descongestioneaza caile nazale si umezeste mucoasa gatului. Asadar, favorizeaza expectoratia si amelioreaza tusea, grabind astfel procesul de vindecare fara efecte secundare.
Imunitate - Studiile arata ca o ceasca de ceai de ghimbir consumata zilnic ajuta la intarirea sistemului imunitar. Datorita cantitatii mari de antioxidanti din ghimbir, riscul infectiilor scade semnificativ. Substantele active pe care le contine reduc nivelul colesterolului rau si blocheaza depozitarea grasimilor pe artere.
Metabolism - Datorita actiunilor sale stimulente, tonice si energizante, ceaiul de ghimbir stimuleaza metabolismul, intensifica arderea grasimilor si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.
Circulatie - Ceaiul de ghimbir faciliteaza transportul oxigenului si a substantelor nutritive catre toate organele din corp.
Rau de miscare - O ceasca de ceai de ghimbir consumata inainte de a porni la drum este solutia ideala in cazul in care suferi de rau de miscare. Gingerolul - substanta activa din ghimbir - blocheaza anumiti chemoreceptori in zona cerebrala ce provoaca senzatia de voma sau greata.
Antistres – Poti incepe cu incredere zilele aglomerate cu o ceasca de ceai de ghimbir. Iti va oferi energie si o stare de bine si vei face fata cu brio tuturor sarcinilor planificate.
Poti alege ceaiul de ghimbir cu lamaie sau o bautura racoroasa cu sirop de ghimbir cu lamaie pentru zilele calduroase.

Pulbere sau radacina de ghimbir – condiment in preparate culinare

Ghimbirul este foarte popular in bucataria occidentala. Este inclus atat in deserturi precum budinci, prajituri sau biscuiti, in mancaruri cu legume si carne dar si in bauturi. Poate ca nu stiai dar aceasta planta are calitatea de a atenua mirosul specific al preparatelor din carne de oaie, miel, scoici sau peste, mai bine decat usturoiul.
Poti folosi ghimbir razuit, taiat feliute sau sub forma de pulbere in preparate de genul 'stir-fries' - specific zonei asiatice, cu legume si carne de toate tipurile. Poti adauga ghimbir in supe sau in marinate pentru legume sau carne. De asemenea, il poti adauga si in smoothie-uri unde se combina perfect cu banane, afine, spanac, ananas sau capsuni.
In orice combinatie l-ai folosi, aroma deosebita a ghimbirului iti va ‘inveseli’ preparatele. Cat despre gust, este greu de descris - un amestec intre dulce si acrisor, intre picant si aromatic, dar imposibil de confundat.

Frumusete cu ghimbir

Descriam in randurile de mai sus proprietatile ghimbirului de accelerare a metabolismului. De aici si calitatile sale benefice in curele de slabire. Mai mult, ghimbirul este un ingredient des folosit si in ingrijirea pielii si a parului.
Datorita antioxidantilor, ghimbirul protejeaza celulele de agresiunea radicalilor liberi. Este bogat in minerale si favorizeaza formarea colagenului, o proteina care intervine in structura si repararea tesutului cutanat. Purificator, tonifiant si calmant, ghimbirul stimuleaza microcirculatia. Asadar, il intalnim in compozitia cremelor anti-age sau pentru ten obosit. Pentru ingrijirea parului, ghimbirul este folosit cu scopul de a dinamiza parul subtire, lipsit de volum sau pentru a stopa caderea parului.
Poti folosi produse cometice naturiste pe baza de ghimbir sau poti pregati acasa masti cu aceasta radacina.
Masca pentru ten - amesteca 2,5 cm de radacina de ghimbir dat pe razatoare cu doua linguri de miere si o lingurita de zeama de lamaie sau de portocale. Lasa masca la rece 30 de minute, astfel incat toate ingredientele sa fie bine omogenizate. Aplica masca pe fata curata si uscata si lasa sa actioneze 10 minute, apoi clateste cu apa rece.
Masca pentru par - Amesteca o lingura de pudra de ghimbir cu doua linguri de ulei de argan sau de migdale dulci, doua linguri de ulei de ricin si o lingura de miere. Aplica masca pe parul uscat si maseaza bine pielea. Acopera capul cu un prosop fierbinte si lasa masca sa actioneze 20-30 de minute. Clateste si spala-ti parul. Daca nu iti place mirosul acestei masti, poti adauga 2-3 picaturi de uleiuri esentiale de lavanda, lemn de santal sau lemn de tradafir, indicate pentru parul uscat.
Speram ca toate informatiile de mai sus sa te inspire sa folosesti mai des ghimbirul. Te invitam pe site-ul nostru unde gasesti o gama variata de produse naturiste cu ghimbir.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram