Colagen - beneficii pentru piele si articulatii

15 aprilie 2018 | Oana Cucu | Niciun comentariu

Ce au in comun ridurile si articulatiile dureroase? Aceste semne indica faptul ca nivelul de colagen din corp poate fi extrem de scazut si este necesar un 'refill'.
Colagenul incepe sa scada chiar incepand cu varsta de 25 de ani. Iar lucrurile se inrautatesc pe masura ce imbatranim. De exemplu, colagenul se descompune de patru ori mai repede incepand cu varsta de 80 de ani fata de anii tineretii. Dar ce este colagenul si cum putem sa ne mentinem nivelul optim pe masura ce imbatranim? Sa aflam...
colagen

Despre colagen - proteina frumusetii pielii si a sanatatii articulatiilor

Colagenul este o proteina. De fapt, este cea mai raspandita proteina din organism si o componenta cheie in toate tesuturile conjunctive ale corpului. Colagenul reprezinta pana la 30% din toate proteinele din corp si pana la 70% din proteinele din piele. Asadar, nivelul scazut de colagen lasa urme vizibile si, adeseori, dureroase.
Sistemul musculoscheletal este alcatuit din schelet, muschi, cartilagii, tendoane, ligamente, articulatii si alte tesuturi conjunctive care sustin si tin impreuna toate tesuturile si organele. Aici intervine colagenul care ajuta la construirea infrastructurii sistemului musculoscheletal. In plus, asigura corpului forma, suportul, stabilitatea si capacitatile locomotorii.
Totodata, colagenul este componenta principala a dermei - stratul de piele care asigura fundatia pielii. Aceasta este partial responsabila pentru elasticitatea si flexibilitatea pielii. Descompunerea colagenului sau nivelul insuficient al acestuia in corp duce la formarea ridurilor si alte probleme ale pielii. Asadar, un nivel optim de colagen in organism si in piele asigura coeziunea, elasticitatea pielii si regenerarea celulelor. In plus, este in stransa legatura cu aspectul tanar pe care ni-l dorim cu totii.

Suplimente naturale cu colagen

Substantele bioactive din Colagen si Acid Hialuronic Forte contribuie cu succes la eliminarea ridurilor superficiale de expresie si la reducerea semnificativa a ridurilor faciale adanci. Aceasta proteina extrem de complexa are rolul de a retine apa in tegumente si tesuturi, functie indispensabila pentru structura si sanatatea pielii. Radiatiile solare, poluarea aerului sau procesele de imbatranire afecteaza, indiferent de gen, procesul de biosinteza a colagenului. Mai mult, produce semne vizibile la nivelul pielii si al structurilor cartilaginoase ale oaselor.  Combinata de colagen si acid hialuronic contribuie la mentinerea elasticitatii pielii si la functionarea normala a sistemului osteo-articular.
Pe masura inaintarii in varsta, scade sinteza colagenului, rezistenta cartilajului se deterioreaza si atunci e necesara o sursa de colagen de calitate superioara, cu grad de absorbtie ridicat. Sa nu uitam ca baza sanatatii noastre consta atat in ceea ce consumam, cat si, in egala masura, in ceea ceea ce absorbim si asimilam. In cazul suplimentelor alimentare, absorbtia este esentiala pentru eficienta lor terapeutica. Aici intervin produse naturiste precum Colafast Colagen Rapid cu tripla putere a colagenului si absorbtie ridicata pentru articulatii, tendoane si ligamente. Contine o formula naturala unica in Romania care combina 3 tipuri de colagen:
- Colagen Cartidyss® - formula brevetata extrasa din cartilajul de pisica de mare (sursa marina rara de calitate superioara cu absorbtie specifica la nivelul cartilajului articular)
- Colagen Collyss® - formula brevetata extrasa din peste marin (sursa marina de calitate superioara cu absorbtie specifica la nivelul tendoanelor si ligamentelor)
- Colagen nativ tip II - formula este imbogatita cu vitamina C care ajuta la o absorbtie ridicata a celor 3 tipuri de colagen.

Alte beneficii ale colagenului

Pe langa rolul esential in regenerarea pielii, buna functionare a articulatiilor, a oaselor, cartilajelor si musculaturii, colagenul ajuta organismul in mai multe tipuri de probleme. Protejeaza si ajuta la vindecarea peretilor intestinali care sunt inflamati din cauza unor afectiuni. Iata cateva astfel de afectiuni: boala Crohn, sindromul intestinului permeabil, colita ulceroasa, sindromul intestinal. De asemenea, lupta impotriva celulitei si mentine supletea pielii.
Asadar, nivelul optim de colagen ne mentine tineri si activi iar pastrarea acestuia in organism este, mai mult ca niciodata, la indemana ta. Descopera toate produsele cu colagen pe site-ul nostru PutereaPlantelor.ro.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram