Intolerante alimentare - cauze si solutii

13 aprilie 2021 | Dorin_Ionus | Niciun comentariu

intolerante alimentare

Intolerante alimentare apar cand organismul respinge anumite alimente, cand nu le poate digera sau metaboliza eficient. Oamenii de toate varstele sufera din ce in ce mai mult de reactii alergice care care sunt declansate de diverse alimente sau aditivi. Sistemul imunitar este deja slabit la multi. Acesta nu mai este capabil sa adapteze mecanismele de aparare necesare la un aliment denaturat si contaminat chimic. Prin urmare, multe persoane reactioneaza la acest potential de stres cu iritatii alergice ale corpului. Prin urmare, intarirea sistemului imunitar reprezinta o optiune de tratament importanta si dovedita pentru intolerantele alimentare.

Citeste aici sfaturile medicului pentru o imunitate puternica.

Ingerarea alimentelor este in mod natural cel mai apropiat contact cu mediul. Toate componentele alimentare sunt transportate in fiecare celula din corp prin sange. Mecanismele naturale de adaptare ale corpului sunt coplesite. Pe aceasta baza, se pot dezvolta diverse forme de alergii din ce in ce mai severe, cu simptome initial nedeterminate. Alergiile evolueaza pe fondul tipurilor de intoleranta alimentara pe care multi pacienti le au deja si pot declansa reactii alergice excesive. Alergiile alimentare sunt acum una dintre cele mai frecvente forme de alergie si, prin urmare, au atins deja statutul de boala raspandita.

Intolerante alimentare cauzate de adaptabilitate depasita

In ciuda organismului aproape perfect echipat, oamenii nu sunt fiinte infinit adaptabile. Progresul industrial a creat noi conditii de mediu si, in timpul dezvoltarii sale, a schimbat obiceiurile alimentare. Ca urmare, simptomele clinice ale tuturor oamenilor se schimba. Intre timp, alergiile la alimente au devenit una dintre cele mai frecvente cauze de imbolnavire in tarile industrializate din Europa de Vest. In societatea de astazi, pe langa multe alte produse, aprovizionarea cu alimente produse in mod industrial a devenit normalitatea. Organismul copiilor si adolescentilor este deosebit de expus riscului acestui tip de dieta. Din cauza consumului necontrolat al diverselor alimente, toleranta si reactiile corpului la ingredientele individuale nu mai pot fi inregistrate cu atentie si la timp.

Simptome alergice frecvente

Lista celor mai importante caracteristici ale unei alergii alimentare pare confuza, iar combinatia de plangeri fizice si psihologice este adesea paradoxal. Cu toate acestea, acest cadru simptomatic nu este stabilit in detaliu. Acesta descrie doar simptomele clinice ale alergiei cu umflaturi datorate scurgerii de lichid tisular si iritatiei biochimice si efectele acestora asupra celor trei tesuturi de baza ale corpului:

  • Piele si sistemul nervos (ectoderm)
  • Muschii, articulatiile si vasele de sange (mezoderm)
  • Organele interne, plamanii si membranele mucoase (endoderm).

Simptome alergice datorate eliberarii histaminei

S-a dovedit ca mastocitele joaca un rol decisiv in reactiile alergice ale alergiilor alimentare. Acestea apar acolo unde substantele nocive pot patrunde in organism. In cazul intolerantei alimentare, reactia mastocitelor din stomac si intestine este decisiva. Capacitatea lor de stocare determina raspandirea unei alergii. Atunci cand mastocitele sunt deteriorate (degranulare) histaminele, prostaglandinele si leucotrinele, care sunt eliberate doar in cantitati foarte mici de celula in conditii fiziologice normale, sunt eliberate necontrolat. Productia de mucus de catre glandele intestinale creste brusc. Hormonii atrag mai multe granulocite si schimba functiile limfocitelor.

Extractul de semințe de grepfruit pentru intolerante alimentare

O solutie naturista care intareste sistemul imunitar este extractul de seminte de grapefruit. Acest extract asigura o stimulare optima a proceselor de aparare nespecifice ale corpului. Cu administrarea regulata a extracului de grapefruit, se poate realiza o activitate imunologica generala necesara. Aceasta permite organismului alergic sa se apere. Intre timp, tot mai multi medici naturopati si alti vindecatori au devenit constienti de spectrul larg si fiabil de activitate al acestui extract. Acesta se foloseste si in tratamentul cauzal al intolerantelor alimentare. Acest efect pozitiv este confirmat de numeroase studii si de asemenea, de un numar tot mai mare de utilizatori din intreaga lume.

Substante nutritive antialergice ale extractului de seminte de grapefruit

Complexul nutritiv al extractului de seminte de grapefruit contine practic substante antimicrobiene extrem de eficiente. Acesta formeaza o bariera de protectie ridicata pentru microorganisme patogene, amenintatoare, bacterii putrefactive, microbi sau mucegaiuri. In plus, acesti flavonoizi au un potential antioxidant foarte considerabil si sunt capabili sa intercepteze multi dintre compusii reactivi amenintatori si sa-i transforme in componenti neutri celulari inainte de a se produce leziuni structurale in celule. De exemplu, flavonoizii functioneaza, de asemenea, sinergic cu componentele de vitamina C antioxidante si de protectie a celulelor, de asemenea, continute in extractul de seminte de grapefruit. Efectul de sinergie general al unui preparat din extract de seminte de grapefruit de inalta calitate este, prin urmare, caracterizat prin proprietati importante. Protectia celulara antioxidanta si aportul de nutrienti celulari pot mentine si normaliza urmatoarele mecanisme naturale de aparare:

  • Activarea sistemului imunitar
  • O activare naturala si stimularea productiei limfocitelor T si B
  • O stabilizare a ratei limfocitelor
  • Imbunatatirea proliferarii limfocitelor
  • O stimulare naturala a celulelor imune (activitate fagocitara)
  • Sustinerea caracteristicilor microcirculatorii (stimuleaza circulatia sangelui).

Produse care pot declansa intolerante alimentare

Numarul de alimente care pot duce la intolerante alimentare la tot mai multi oameni este tot mai mare. Aici devine foarte clar ca terapia clasica de desensibilizare si-a atins limitele. Aceasta lacuna de tratament poate fi contracarata foarte eficient prin stimularea naturala si sustinerea intregului sistem imunitar cu substante vitale dovedite. Urmatoarele alimente declansa intolerante alimentare:

  • Lapte: lapte de vaca, zahar din lapte
  • Ou: galbenus de ou, albus de ou
  • Boabe: grau, secara, orz, spelta, ovaz, porumb, orez, hrisca, susan, gliadina
  • Nuci: arahide, alune, migdale, nuci
  • Legume: cartofi, ardei, fasole, ceapa, castravete, rosii, morcovi, legume de praz
  • Fructe: lamaie, portocala, struguri, caise, agris, mar, pere, cirese, coacaze, zmeura, capsuni
  • Carne: carne de porc, carne de vita, vitel, miel, pui
  • Pesti: biban de mare, cod, limba, placa, hering, somon, macrou si alte specii
  • Alimente de lux: limonade, suc de portocale, cafea, ceai, cacao
  • Condimente: piper, usturoi, boia, sare, zahar, miere

Aditivii nutritivi corelati cu intolerante alimentare

Ar trebui sa luati intotdeauna in considerare unii aditivi alimentari care au declansat tot mai mult intolerante alimentare in ultimii ani:

  • Antioxidanti: galati de alchil E 310-12, butilhidroxianisol E 320
  • Coloranti: E 102 tartrazina, E 104 galben chinolina, E 120 carmin real, E 122 azorubina, E 123 amarant, E 132 indigotina, E 133 albastru stralucitor, E 151 negru stralucitor
  • Conservanti: E200 acid sorbic, E 210 acid benzoic, E 211 benzoat de sodiu, E 214 PHB ester etilic, E 220 dioxid de sulf, E 230 bifenil, E 233 tiabendazol, E 252 azotat de potasiu
  • Indulcitori si inlocuitori ai zaharului: zaharina sodica, ciclamat, aspartam, sorbitol, manitol, lactoza, fructoza
  • Arome: caise, capsuni, portocale, lamaie, banane, vanilie, cola, ierburi
  • Diverse: fluorura de sodiu, acid salicilic, acid citric, fenol, guma arabica, azotat de cobalt, sulfaguanidina, sulfat de nichel
  • Emulsifianti: galbenus de lecitina E 322, soia de lecitina E 322, acid ortofosforic E 338, hidrogen fosfat E 450 Na, difosfat E 450a TriNa, glutamat E 621 Na, glutamat E 622 Ka, glutamat E 623 Ca

Aminoacizii naturali intaresc sistemul imunitar

Aminoacizii sunt de o importanta deosebita pentru reglarea tuturor proceselor celulare. Organismul are nevoie continuu de blocuri de proteine ​​pentru metabolismul sau complex. Proteinele, in special grupul de aminoacizi esentiali, sunt la fel de vitale pentru construirea celulelor imune ca vitaminele, enzimele si mineralele. Aminoacizii sunt elemente esentiale in cadrul proceselor de sinteza a proteinelor intracelulare. Corpul asambleaza o multitudine de constelatii proteice din acesti acizi proteici diferiti. Daca lipseste unul dintre aminoacizii esentiali sau daca este prezent intr-o proportie prea mica in organism, acest lucru duce la o intrerupere a sintezei proteinelor si a tuturor proceselor metabolice asociate.

Pentru un sistem imunitar suficient de activ, organismul este depedent de o aprovizionare optima cu substante vitale ortomoleculare. Acest lucru este valabil mai ales pentru grupul celor noua aminoacizi esentiali. Se recomanda o substitutie vizata: se recomanda utilizarea unui preparat natural de aminoacizi, cum ar fi Moringa Bio. Cei noua aminoacizi esentiali sunt continuti in cantitati suficiente si pot fi furnizati in siguranta organismului. Biodisponibilitatea este deosebit de importanta pentru aminoacizi. Aminoacizii din Moringa Bio provin din proteine ​​vegetale de inalta calitate din arborele Moringa. Drept urmare, garanteaza o calitate speciala a profilului proteic, care permite organismului sa metabolizeze direct aminoacizii pe care ii contine.

Deficitul de aminoacizi in intoleranta alimentara

Studiile internationale au aratat ca reactiile alergice pe termen lung ale participantilor care sufera de intolerante alimentare au fost in mod clar deficiente in aminoacizi esentiali individuali. Administrarea regulata a unui supliment de moringa adecvat poate compensa un deficit de aminoacizi si poate sprijini sistemul imunitar adesea slabit. In plus, aceasta suplimentare poate scurta propriile procese de vindecare si regenerare ale organismului in caz de afectiuni alergice si alte boli.

Un preparat nutritiv Moringa este potrivit pentru profilaxia si tratamentul natural al alergiilor alimentare si a simptomelor lor insotitoare. Moringa Oleifera contine toti aminoacizii esentiali dintr-un complex biologic natural, precum si substantele vitale vitaminele A, B si C, precum si mineralele calciu, potasiu, magneziu, Sodiu, fosfor si fier. In plus, radacinile arborelui moringa contin alti nutrienti valorosi, de exemplu alcaloizii spirochina si moringina si glicozidele uleiului de mustar niazinin, niazimizin si niaziminin A si B. Arborele moringa, cunoscut si sub denumirea de ulei de albina sau ridiche de cal, este una dintre cele mai utile si versatile plante de pe pamant.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram