Vitamina D3 pentru un sistem osos sanatos de la mic la mare

22 noiembrie 2018 | Oana Cucu | Niciun comentariu

Vitamina D3, calciul si magneziul joaca un rol important in construirea si mentinerea oaselor sanatoase. Sistemul osos se dezvolta cel mai mult in perioada copilariei, dar modul in care se desfasoara acest proces are un impact asupra intregii vieti.
Un sistem osos sanatos este crucial pentru o viata activa, la orice varsta. Pe masura ce imbatranim, densitatea osoasa scade, fapt ce poate duce la aparitia unei boli degenerative numita osteoporoza. Aceasta determina oasele sa devina subtiri si poroase, reducand forta osoasa si crescand riscul de fracturi. Obtinerea in mod regulat a nutrientilor necesari poate ajuta la asigurarea dezvoltarii si intretinerii osoase adecvate si la protejarea impotriva osteoporozei, mai tarziu in viata.
vitamina D3

Ce este vitamina D3 si cum este sintetizata

Vitamina D3 este una dintre putinele vitamine care pot fi sintetizate de organism. Pentru un adult sanatos, care se plimba zilnic aproximativ 20-30 de minute prin soare, este usor sa isi asigure necesarul de vitamina D3. in zilele frumoase de vara, in circa 30 de minute, se sintetizeaza aproximativ 250 de micrograme de vitamina D3. Dupa aceea, corpul opreste efectiv sinteza, pentru a preveni o supradoza cauzata de raze solare in exces. Surplusul acestei vitamine poate fi stocat in tesutul adipos, pentru a fi accesat si activat apoi in lunile de iarna, cand soarele nu este suficient de puternic pentru a emite suficiente raze UV-B pentru sintetizarea unei noi cantitati de vitamina D3. Asadar, este important sa ne asiguram suficiente rezerve in timpul verii, pentru un nivel optim.
In alte conditii sau pe sezonul rece, vitamina D3 poate fi suplimentata cu succes prin administrarea de suplimente naturiste precum Vitamina D3 Secom. Astfel de suplimente ajuta la functionarea normala a sistemului imunitar si la mentinerea sanatatii sistemelor osos si muscular. Mai mult, sustine absorbtia si utilizarea normala a calciului si a fosforului in organism si la mentinerea concentratiilor normale de calciu in sange.
Iata un alt articol cu mai multe informatii despre beneficiile si riscurile carentei de vitamina D.

Importanta vitaminei D3 la bebelusi si copii

Vitamina D3 pentru bebelusi si copii este recomandata inca din primele zile de viata. Aceasta are un rol important in dezvoltarea si mentinerea sanatatii oaselor. Deoarece ajuta la absorbtia calciului, este necesara pentru oase si dinti sanatosi. Aceasta este foarte importanta in special in cazul bebelusilor, care au o crestere spectaculoasa in primii doi ani de viata, dar si in cazul copiilor ajunsi la varsta pubertatii, cand ritmul de crestere se accelereaza din nou.
Deficitul de vitamina D3 este una dintre cele mai frecvente cauze ale rahitismului carential. Acesta este o boala metabolica specifica copilariei si apare din cauza cresterii rapide din aceasta perioada.
In Romania, frecventa rahitismului este crescuta, iar boala este un factor de risc major in morbiditatea sugarilor. Din cauza deficitului de vitamina D3, poate aparea o intarziere majora in dezvoltarea osoasa. Mai exact, oasele se demineralizeaza, devin fragile si se deformeaza.

Vitamina D3 in alimente

Din fericire, vitamina D3 poate fi asimilata din alimente, dar intr-o cantitate limitata. Poate va amintiti de portia zilnica de ulei din ficat de cod pe care o primeati, spre frustrarea dvs., copil fiind in anii 1960. Vitamina D3 se gaseste din abundenta indeosebi in peste gras si fructe de mare, dar si in oua si produse lactate. Persoanele varstnice au nevoie de o cantitate mai mare de vitamina D, datorita riscului crescut de osteoporoza. Acestea sunt mai putin mobile, ceea ce face ca timpul petrecut in aer liber sa fie mai scurt. In plus, productia la nivelul pielii scade considerabil odata cu avansarea in varsta. Din punct de vedere nutritiv, este mai dificil pentru varstnici sa isi asigure necesarul de vitamina D sau chiar sa compenseze nevoile multiple pe care acestia le au.
Pentru a contracara deficitul acestei vitamine, exista variante naturiste. Asadar, va invitam sa descoperiti toate suplimentele cu vitamina D3 in plafarul online PutereaPlantelor.ro.

Distribuie articolul:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puterea Plantelor

"Să previi este mai bine și mai simplu decât să vindeci!"
Acesta este motto-ul după care ne ghidăm, și ca urmare rubricile de pe site-ul nostru vor conține informații, sfaturi, "secrete" și rețete despre cum poți avea grijă de tine și de cei dragi.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram