Extract de Musetel CO2 5 ml

Extract de Musetel CO2 5 ml

20,30Lei
Producător: Mayam
Cod produs: MAY254
TVA: 19%
Disponibilitate: În stoc
Livrare rapidă în 1-3 zile. Cost livrare: 15.90 Lei.
LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi de minim 149 lei
Extractul de Musetel CO2 este benefic pentru ingrijirea pielii deteriorate, afectate de eczeme, iritatii sau rani, fiind un recunoscut agent cicatrizant si antialergic.

Extract de Musetel CO2, Mayam, 5 ml

Extract de Musetel CO2 - foarte concentrat si bogat in principii active precum bisabololul sau matricina, extractul de musetel german este benefic pentru ingrijirea pielii deteriorate, afectate de eczeme, iritatii sau rani, fiind un recunoscut agent cicatrizant, antiinflamator si antialergic.

Descriere, recomandari:

Foarte concentrat si bogat in principii active precum bisabololul sau matricina, extractul de musetel german este folosit pentru ingrijirea pielii deteriorate, afectate de eczeme, iritatii sau rani fiind un recunoscut agent cicatrizant, antiinflamator si antialergic. Extractul este complet natural si corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. Pentru a obtine 1 kg de extract sunt necesare 19 - 26 kg de flori uscate.

Metoda de obtinere: prin extractie CO₂.

Despre extractia CO₂: este o metoda ecologica nepoluanta, curata, de inalta tehnologie, agreata de organismele de certificare bio, ce permite obtinerea unui randament superior presarii la rece. Metoda garanteaza puritatea maxima a extractului, nealterarea si nedeteriorarea compusilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic si este disponibil nelimitat. Pe parcursul extractiei CO₂ substantele sensibile la temperaturi mai ridicate raman intacte, iar compusii cu potential oxidativ nu sunt afectati datorita excluderii oxigenului. Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obtinute prin extractie CO₂ in comparatie cu cele obtinute prin presare, macerare sau chiar distilare.

Proprietati organoleptice: pasta (la temperatura camerei) si fluid (de la 40°C) de culoare verde inchis - maroniu, miros specific, agreabil.

Solubilitate: solubil in uleiuri si alcool, miscibil in emulsii, insolubil in apa.

Compusi principali: 10 - 20 % ulei essential cu 20 - 45 % bisabolol si 5 - 20 % oxizi de bisabolol, 1 - 3 % matricine (analizat ca si chamazulene), cis - si trans-en-yn-dicycloether, spathulenol, herniarine, ceruri si compusi non-volatili.

Important: uleiul esential de musetel german obtinut prin distilare cu vapori de apa contine chamazulen, un compus ce-i confera culoarea albastra specifica, dar care are un potential mai scazut ca agent antiinflamator. Matricina - precursorul chamazulenului - nu este descompusa prin extractia CO2 in chamazulen, prin urmare, extractul CO2 are un efect antiinflamator superior.

Proprietatile extractului de musetel

  • antiinflamator potent
  • spasmolitic
  • carminativ
  • calmant si reparator cutanat
  • antialergic, anti-prurit
  • antimicrobian
  • cicatrizant.

Recomandari, aplicatii:

  • ingrijirea pielii iritate, ranite, afectate de eczeme, mancarimi
  • calmarea pielii dupa arsuri solare
  • facilitarea cicatrizarii corecte si a vindecarii ranilor
  • ingrijirea tenului acneic (cicatrici post-acneice)
  • piele crapata, deteriorata, psoriazis
  • piele sensibila, ten cu roseata
  • calmarea pielii dupa intepaturi de insecte.

Mod de utilizare:

  • extractul nu se foloseste ca atare pe piele, doar ca ingredient in preparate cosmetice
  • dozaj indicativ 0,1 - 0,3%, in aplicatii topice se poate folosi un dozaj ceva mai mare
  • se utilizeaza ca ingredient pentru cosmetice dedicate ingrijirii tenului si corpului la adulti si copii
  • este solubil in uleiuri, substante grase si alcool, este miscibil in emulsii; nu este solubil in apa
  • in emulsii se adauga in faza finala, la rece
  • se poate include in geluri compacte, diluat in prealabil in putin ulei vegetal
  • se poate incorpora in baza de crema din oferta noastra, preferabil diluat inainte intr-o cantitate mica de ulei vegetal
  • nota: fiind sub forma solida la temperatura camerei, inainte de utilizare, sticluta se va plasa pe baie de apa calda pentru ca extractul sa se fluidifice, este suficient sa se incalzeasca la cca. 40°C.

Se pot prepara:

  • mixuri si seruri uleioase prin simpla amestecare a extractului cu uleiuri vegetale si alte ingrediente liposolubile
  • creme, emulsii, creme-gel
  • alifii, balsamuri, unguente, creme anhidre, unturi de corp.

Date de siguranta, precautii in utilizare: pastrati dozajul recomandat; a nu se lasa la indemana copiilor; a nu se ingera; uz extern.


Extract de Musetel CO2 5 ml - producator Mayam se regaseste in categoria Ingrediente cosmetice - Extracte, esente, parfumante cosmetice si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Chamomilla Recutita flower extract.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

Alte produse de la producatorul Mayam


Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

Mergi sus