Nuca de cocos rasa bio, Rapunzel, 250 gr
Nuca de cocos bio rasa - poate fi folosita la deserturi, adaugata in Müsli, pentru copt la prajituri si in bucataria asiatica. Are o aroma foarte placuta si este un aliment bogat din punct de vedere nutrional.
Nucile de cocos cultivate in mod ecologic provin din Sri Lanka. Palmierii de cocos sunt cultivati in culturi mixte. Pamantul palmierilor este ingrasat cu fibre de cocos bogate in potasiu, care sunt ingropate in jurul arborilor. Datorita acestui procedeu apa este depozitata mai bine, iar palmierul primeste substante nutritive importante.
Importanta nutritiva din punct de vedere fiziologic: nuca de cocos ocupa in randul nucilor o pozitie speciala. Ea contine cu 36,5 % mai putine grasimi decat alte tipuri de nuci. Nuca de cocos contine in special acizi grasi, insa totusi grasimea de cocos influenteaza in mod pozitiv metabolismul. Acest efect se datoreaza acizilor grasi cu lant intermediar si mai ales acidului lauric. Acesta mareste grasimea buna HDL, care protejeaza impotriva afectiunilor cardio-vasculare. In plus, nuca de cocos contine o cantitate mare de proteine, vitamina B si substante minerale importante, cum ar fi sodiu, potasiu, magneziu si fier.
Compozitie / Prospect
Nuca de cocos rasa. 100% din ingrediente provin din Agricultura Ecologica. Tara de provenienta: Srilanka.
Administrare
Pentru deserturi si Müsli, pentru copt si pentru bucataria asiatica.