Otet aromatizat 250 ml

Otet aromatizat 250 ml

Producător: Nera Plant
Cod produs: NER065
TVA: 9%
Disponibilitate: Nu exista pe stoc
Livrare rapidă în 24 - 48h Cost livrare: 13.90 Lei.
LIVRARE GRATUITĂ pentru comenzi de minim 149 lei
Otet aromatizat contribuie la tonifierea generală a organismului prin vitaminizare și mineralizare. Recomandat in imunitate scăzută, stres, astenie.

Otet aromatizat, Nera Plant, 250 ml

Otet aromatizat - un vitaminizant tonic plin de aromă și savoare.

Cum acționează produsul?

  • contribuie la tonifierea generală a organismului prin vitaminizare și mineralizare
  • creşte rezistenţa la efort fizic şi psihic
  • dezvoltă și menţine capacitatea de autoapărare a organismului.
  • stimulează metabolismul și susţine reglarea tranzitului intestinal.

Pentru ce se recomandă?

  • imunitate scăzută
  • stres, astenie, convalescență
  • metabolism leneș
  • afecţiuni respiratorii și digestive.

Ce proprietăţi are fiecare ingredient?

Lavanda este un sedativ natural, fiind recomandată în tratamentul depresiei, atacurilor de panică, anxietății. Preparatele care conțin această plantă sunt indicate în stări de iritabilitate nervoasă, surmenaj, neurastenie, migrene şi alte dureri de cap, dureri menstruale, boli de inimă, rinichi şi ficat. Lavanda diminuează frica, are efect antispastic, calmând durerile abdominale, stimulează pofta de mâncare, elimină flatulenţa şi stimulează secreţia biliară, este antifebrilă și poate fi benefică în unele tipuri de astm și în cazul insomniei. Ea mai este folosită cu succes în tratarea cistitelor, bronșitelor și candidozelor. Lavanda are proprietăți antireumatice, tratează problemele circulatorii și diverse răni și afecțiuni ale pielii– dacă se folosește în băi. Efectul antioxidant al plantei este exercitat la nivelul întregului organism, inclusiv la nivelul vaselor de sânge (cele mai afectate la diabetici). Uleiul de Lavandă previne oxidarea colesterolului şi a grăsimilor de pe pereţii arteriali, împiedicând complicaţiile grave ale acestei boli, printre care ischemia cardiacă şi artrita obliterantă.

Salvia se foloseşte cu bune rezultate în balonări gastro-intestinale, dischinezii biliare (sporeşte secreţia bilei), bronşite cronice, reumatism, diabet zaharat, circulaţie defectuoasă a sângelui, astm bronşic, dischinezie biliară, precum şi în disfuncţii ovariene. Având acţiune antisudorifică, este recomandată bolnavilor de tuberculoză. Cele mai importante substanţe active ale plantei sunt: uleiul esenţial (1-2%), salvinul, cirsimaritinul şi acidul rosmarinic. Salvinul şi cirsimaritinul distrug bacteriile; acidul rosmarinic are efect antiinflamator, iar uleiul esenţial actionează ca antiperspirant, influenţând centrul de comandă din creier al reglării temperaturii corpului. Datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului volatil şi a celorlalte principii active din frunze, Salvia are proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. Salvia inhibă cancerul de sân. Se recomandă în special pentru a echilibra sistemul hormonal și pe cel nervos, pentru a stimula memoria și activitatea cerebrală. În plus, Salvia stabilizează tul­bu­rările de menopauză, com­bate infertilitatea și trans­pirația excesivă, o­preș­te lac­tația, stimulează pofta de mân­care și previne parodon­toza. Datorită compoziţiei chimice complexe a uleiului esenţial şi a celorlalte substanţe active din frunze, extractele de Salvie au proprietăţi coleretice, carminative, estrogene, antiseptice şi uşor astringente. Se utilizează ca eupeptic-amar, stimulent în dispepsii şi atonii gastro-intestinale, colagog şi în disfuncţii ovariene.

Roinița este un excelent calmant nervos, fiind recomandată contra durerilor de cap care apar pe fond de stres și de suprasolicitare. Ea tratează insomnia și tulburările digestive care apar pe fond nervos. Roinița este și un excelent remediu pe termen lung contra Alzheimer-ului (reduce starea de agitație și îmbunătățește memoria). Și-a dovedit eficiența în cazul tulburărilor de memorie post-traumatice, precum și în tulburările de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. Rezultatele experimentale privitoare la folosirea Roiniței în tratarea unor tulburări cum ar fi depresia, anorexia psihică (cu reversul său - bulimia) și angoasele de tot felul  - au fost mai mult decât încurajatoare. Planta are efecte înviorătoare și antidepresive asupra psihicului, favorizând gândirea optimistă, amplificând tonusul psihic și mental. Aproximativ 40% dintre cei care au urmat tratamentul cu aceasta plantă contra tulburărilor emoționale menționate au resimțit o ameliorare clară a stării lor psihice.

Cimbrișorul are o acţiune antiseptică puternică. Substanţa amară din compoziția sa, în asociaţie cu celelalte elemente chimice, dau Cimbrișorului proprietăţi stomahice şi stimulente, care îl fac să fie un bun tonic digestiv şi nervos. Cimbrișorul acţionează asupra ficatului şi rinichilor, ameliorând starea lor de funcţionare. Datorită uleiului esențial pe care îl conţine, el calmează spasmele căilor respiratorii, fapt pentru care este indicat în tratarea tusei convulsive sau spastice, a tusei astmaticilor, bronşitei şi răguşelii. Preparatele de bază de Cimbrișor ameliorează starea bolnavului în meteorism, enterocolită, astenie, stimulează pofta de mâncare și se recomandă şi în cazul anemiilor. De asemenea, datorită uleiului esențial bogat în timol, Cimbrișor poate ajuta la eliminarea viermilor intestinali.

Busuiocul energizează şi vitaminizează, prin conţinutul bogat în vitaminele A şi C și minerale. Cunoscut în principal ca plantă aromatică, el are însă şi întrebuinţări medicinale: se utilizează în tulburări gastro-intestinale, ca stomahic şi carminativ, proprietăţi datorate uleiului esenţial. Se foloseşte, de asemenea, ca diuretic şi calmant în inflamaţiile căilor respiratorii: gripă, răceală, bronșite. Este reconfortant și tonic, fiind eficient și în cazul lipsei poftei de mâncare și în reglarea lactaţiei la femeile care alăptează. Busuiocul este un tonic foarte bun în timpul virozelor şi în perioadele intersezoniere, întărind imunitatea şi combătând stările febrile. Datorită proprietăţilor antimicrobiene şi antispastice, preparatele din Busuioc se recomandă într-o gamă largă de boli: gripă, bronşită, afte, ulcer gastric, infecţii urinare, nevralgii. Interesantă este și utilizarea infuziei de Busuioc în afecţiuni pe fond nervos, altfel greu de vindecat. Chiar migrenele, tot cu Busuioc se tratează și, deci, nu întâmplător, în casele de la ţară, pe vremuri, în grindă trona Busuiocul pe toată durata iernii.

Isopul este o plantă medicinală folosită încă din Antichitate, fiind considerată o plantă purificatoare. Are acţiune antispasmodică şi sedativă, producând o uşoară bronhodilataţie. De asemenea, elimină apa din organism, uşurează transpiraţia, expectoraţia şi reglează digestia. Contribuie, totodată, la scăderea presiunii sanguine prin dilataţie arterială. Astringent, antiseptic bronşic şi cicatrizant, Isopul curăţă plămânii, fiind util într-o diversitate de boli şi simptome precum traheite, bronşite, astmă, tuse, răceli, guturai, probleme ale sinusurilor şi dureri în gât.

Oregano (Șovârvul) este una din plantele mult utilizate în medicina noastră tradiţională, binecunoscută pentru aroma sa și proprietățile antiseptice puternice. Compoziţia chimică complexă a acesteia determină o acţiune antispastică asupra musculaturii netede şi sedativă asupra sistemului nervos central, în special asupra centrilor respiraţiei. Substanţele amare şi tanoizii imprimă produsului o acţiune tonic-amară, uşor astringentă. Ea produce o uşoară bronhodilataţie, fluidifică secreţiile bronhice și ajută la expectoraţie. Tot datorită uleiului esenţial pe care îl conține, Oregano are proprietăţi antiseptice, distrugând bacteriile patogene de pe tegumente şi mucoase. Substanţele amare şi taninurile pe care le conține acţionează ca tonic-amar în anorexii, ca astringent în diaree şi carminativ. Oregano mai este utilizat în infecții digestive și respiratorii, în anaciditate şi hipoaciditate, bronşite şi tuse spastică sau convulsivă, faringite acute şi cronice, rinofaringite, colici renale și enterite.

Cimbrul
este o plantă intens aromată, picantă, cu un gust proaspăt, piperat, aproape de cel al chimenului indian. Această plantă are numeroase proprietăți: antiseptic, antibiotic, antifungic, antispasmolitic, antiviral, bactericid (distruge stafilococul si streptococul), antihelmintic, astringent (datorită taninurilor), stomahic, antidiareic, antihemoragic, carminativ, coleretic, expectorant, antireumatic, antinevralgic, antitusiv, diuretic, vermifug, tonic general, tonic nervos. Printre compuşii activi din Cimbru se numără: uleiurile volatile (carvacol, linalol, pinen, borneol, timol), sărurile minerale, taninurile, substanţele amare și mucilagiile. Cimbrul ajută în tratarea problemelor digestive precum , eructaţia persistentă , digestia leneşă şi fluxul biliar sărac, aerofagia și flatulenţa. Preparatele pe bază de Cimbru mai sunt indicate în caz de dispepsii, dischinezii biliare, viermi intestinali, plăgi, reumatism, gută și seboree. Studiile au demonstrat că uleiul esenţial de Cimbru este antiseptic, de aceea este recomandat adesea pentru tăieturi minore şi răni, ca şi pentru muşcăturile şi înţepăturile de insecte. Planta este prescrisă uneori în tratamentul afecţiunilor gingivale.

Mierea de albine este alimentul care furnizează rapid cea mai mare cantitate de energie. Compusă în principal din fructoză, glucoză şi apă, cu raportul de aproape 1:1 între fructoză (39%) şi glucoză (32%), mierea este foarte sănătoasă pentru ficat şi organism. Conţine vitamine (complexul B, vitaminele A, C, D, K), aminoacizi, enzime şi minerale (potasiu, calciu, magneziu, fosfor, fier, cupru). Este un puternic antiinfecţios natural, cu acţiune de la tubul digestiv şi căile respiratorii până la nivelul pielii şi al mucoaselor. Stimulează digestia şi metabolismul, reglează tranzitul intestinal, ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din organism. Menţine echilibrul endocrin. Are proprietăţi stimulatoare pentru muşchiul cardiac.

Concentraţie acetică:
minimum 50g/1000ml

Contraindicat persoanelor alergice/hipersensibile la oricare dintre ingredientele produsului.

În timp pot apărea depuneri care nu afectează calitatea produsului.


Otet aromatizat 250 ml - producator Nera Plant se regaseste in categoria Otet natural si face parte din oferta magazinului online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro


Compozitie / Prospect

Oțet de mere Nera Plant, miere de albine, vin roșu, stafide brune, părți aeriene de Lavandă (Lavandula angustifolia), Salvie (Salvia officinalis), Roiniță (Melissa officinalis), Cimbrișor (Thymus serpyllum), Busuioc (Ocimum basilicum), Isop (Hyssopus officinalis), Oregano (Origanum vulgare) și Cimbru de grădină (Satureja hortensis).

Administrare

Intern: în mâncăruri gătite, preparate din pește sau pui, salate, marinate, sosuri și băuturi răcoritoare, după gust, pentru aromatizarea acestora și pentru un plus de savoare. Adulți: 1 lingură de 3 ori pe zi, înaintea meselor principale, diluat în apă, ceai sau sucuri naturale. Copii între 1-3 ani: 1/2 linguriță pe zi. Copii peste 3 ani: 1 linguriță pe zi.


Transportul este GRATUIT pentru comenzile mai mari de 149 lei!

Pentru comenzi telefonice sunati la:  0747 66 06 03 / 0734 15 86 85


Informatiile din acest site sunt publicate cu scop informativ si nu inlocuiesc sfaturile sau prescriptiile medicului. Inainte de achizitionarea sau/si administrarea oricarui supliment alimentar sau produs naturist consultati medicul (mai ales daca exista vreo afectiune medicala). Va rugam sa cititi cu atentie prospectul. Nu trebuie sa folositi informatiile prezentate mai sus pentru a diagnostica sau trata probleme de sanatate ( boli) sau pentru a inlocui medicamentele prescrise de medic.


Va multumim ca ati vizitat magazinul online cu produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro si va asteptam sa reveniti !

Alte produse de la producatorul Nera Plant

Sus ⇑

Pareri (0)


Rău          Bun

Disclaimer:
Părerile postate sunt personale și sunt specifice persoanei respective. Efectele diferă de la un caz la altul în funcție de metabolismul fiecăruia și de stilul de viață urmat.

Mergi sus