Apicola Costache Miere Rapita Costache 400 gr

Miere Rapita Costache 400 gr

Disponibil la comanda online

SKU 9094
14,31 lei TVA inclus
+
-
Produsul a fost adaugat. Vezi cosul

Descriere Miere Rapita Costache 400 gr de la Apicola Costache

Miere Rapita Costache, Apicola Costache, 400 gr

Miere Rapita Costache - este o miere adunata de la planta numita Rapita, atat de raspandita in culturile de la noi. Aceasta planta contine proteine, hidrati de carbon, calciu, fier, potasiu, fosfor, sodiu, celuloza, glucide, grasimi, rezine, mucilagii, vitaminele A, B1,B2, C, niacin, beta-caroten. Albinele apreciaza in mod deosebit aceasta planta si, in perioada de inflorire, culturile intinse de rapita sunt un adevarat rai pentru ele, de unde culeg mari cantitati de polen si nectar. Caracteristic pentru aceasta miere este continutul mare de glucoza, datorita caruia se zahariseste cel mai repede dintre toate tipurile de miere. Procesul de cristalizare incepe la cateva zile dupa recoltare, iar datorita faptului ca are aceasta mare viteza de a se zaharisi, uneori chiar inca din fagure, procesul de recoltare se poate dovedi cateodata a fi dificil. Mierea de rapita are o culoare mai stearsa, albicioasa, o consistenta aparte si un gust delicios, acest tip de miere nefiind unul foarte dulce. Este singura miere care se topeste pur si simplu in gura, chiar daca este cristalizata avand o textura foarte fina si cremoasa.

Proprietatile terapeutice ale mierii de rapita si indicatiile terapeutice:

  • datorita faptului ca ea contine coenzima Q3, acest sortiment de miere este indicat in tratarea osteoporozei. Coenzima Q3 este un potentator al mecanismeleor energetice infracelulare si are rolul de a preveni procesele degenerative specifice varstei a treia
  • ajuta la refacerea si mentinerea peretilor vaselor de sange, din acest motiv fiind recomandata in cazul bolilor vasculare
  • stimuleaza si imbunatateste functia pancreatica si pe cea a splinei
  • protejeaza ficatul si stimuleaza buna functionare a lui
  • ajuta la reducerea colesterolului din sange
  • este indicata in tratarea afectiunilor rinichilor
  • are efecte benefice in vindecarea afectiunilor respiratorii, dar si in raceala si gripa
  • datorita faptului ca se cristalizeaza rapid este si un bun emolient si poate fi folosita si ca masca faciala pentru redarea stralucirii tenului si ajuta si la regenerarea lui
  • are efecte nemaipomenite in tratarea aftelor bucale si a ulcerelor varicoase
  • adjuvant in terapia cancerului

Mierea de rapita are o consistenta aparte, o textura foarte fina si cremoasa si un gust delicios. Vindecatoare pentru tot ceea ce avem in abdomen (stomac, ficat, splina, pancreas, s.a). Ajuta la tranzitul intestinal.

Cum recunoști mierea naturală?! Mierea reprezintă unul dintre beneficiile naturii care deține numeroase proprietăți miraculoase pentru organismul nostru. Poate fi utilizată în diferite scopuri, cum ar fi tratarea anumitor boli, în cosmetică sau în alimentația noastră. Însă, pentru ca acest aliment-minune să aibă efect asupra noastră, este necesar ca ea să fie cât mai puțin susceptibilă în ceea ce privește proveniența. Există mici trucuri pe care le poți aplica pentru te asigura că ai achiziționat ceea ce trebuie.

Gustul – fiecare tip de miere are un gust specific care nu se poate confunda. Însă, din păcate, degustarea mierii este o tehnică pe care o stăpânesc doar apicultorii cu experiență.

Culoarea – ca și în cazul gustului, fiecare tip de miere are o culoare specifică. De exemplu, mierea de mană are o culoare închisă, nuanțele pot varia de la verde sau roșu. Dacă o găsiți sub forma unei culori mai deschise, înseamnă că aceasta nu este 100% autentică. Mierea de salcâm, de asemenea, are o culoare ușor transparentă, dacă e prea galbenă, înseamnă că a fost amestecată cu un alt tip de miere. Mierea de rapita este o miere de albine interesanta, usor de deosebit fata de celelalte sorturi de miere, in primul rand prin culoarea alba, cateodata alb-gri-galbui, si datorita consistentei cremoase „gen serbet”.

Cristalizarea – procesul de cristalizare diferă în funcție de tipul de miere. Mierea de salcâm are un proces mai lent, de aceea are un preț mai ridicat. Însă, orice miere se zaharisește la un moment dat, dacă este naturală. Cristalizarea mierii de rapita intervine foarte rapid datorita continutului ridicat de glucoza (dextroza), net superior celui de fructoza (levuloza). Din acest motiv, mierea de rapita se gaseste numai sub forma cristalizata, indiferent de perioada din an.

Densitatea – specialiștii măsoară densitatea mierii cu un refractometru, însă, îți poți da seama chiar și tu dacă este autentică sau nu. Cu cât mierea curge mai lent, cu atât aceasta se apropie mai mult de cea naturală.

Dizolvarea – o miere autentică nu se va dizolva imediat într-un pahar cu apă, ci se va depune pe fundul paharului. Dacă mierea se ridică la suprafața paharului și se dizolvă imediat înseamnă că nu este tocmai autentică.


Miere Rapita Costache 400 gr - producator Apicola Costache se regaseste in categoria Apicole si face parte din oferta magazinului online de produse naturiste si bio PutereaPlantelor.ro

Compozitie / Prospect

Miere de rapita.

  • General
    • Apicole
      Miere

Ai cumparat sau primit acest produs? Spune si altora parerea ta.
Despre Apicola Costache: Apicola Costache a fost înființată în anul 2005 din dorința de a duce mai departe dragostea și priceperea pentru apicultură a lui Mos Costache. Mierea de albine comercializată sub numele de Moș Costache provine atât din stupina proprie, cât și de la apicultori atent selectionați și verificați, pentru a respecta standardelede calitate.
Cosul este gol
Nu ai produse favorite