Stiati ca..?

...Exista multe cereale, legume si fructe, care au un continut mai ridicat in proteine decat carnea ?

"Alga albastra" contine 70% proteine, soia contine 40 % proteine, algele marine si ciupercile 30 %. Un regim alimentar bazat pe fructe, legume si produse lactate este perfect echilibrat si ofera organismului ceea ce are nevoie pentru a se mentine sanatos si armonios.

 
...Acizii grasi Omega 3 nu pot fi sintetizati de organismul uman ?

 Ca urmare, hrana trebuie sa contina acesti acizi. Ei pot fi gasiti in peste

 gras oceanic, alge, seminte in, ulei de peste. Acizii grasi Omega-3 joaca

 un rol important in functionarea creierului, in cresterea si dezvoltarea

 copiilor. De asemenea, reduc inflamatiile, pot ameliora riscurile bolilor

 cronice si reduc riscurile afectiunilor cardiace. Suplimentele cu Omega 3

 ar putea completa o dieta insuficienta in acizi grasi.

 

  ...Semintele de chia reduc senzatia de foame ?

  Semintele chia absorb foarte multa apa si se maresc in stomac, ceea ce

face sa te simti satul pentru o perioada mai lunga de timp. Semintele

de chia contin de 30 ori mai multi antioxidanti decat afinele, de 6 ori mai mult calciu decat laptele integral, de 3 ori mai mult fier decat spanacul, de 15 ori mai mult magneziu decat broccoli, de 8 ori mai mult omega 3 decat somonul, cu 50% mai mult acid folic decat sparanghelul si cu 25% mai multe fibre decat inul.

 

 

   
  ... HOFIGAL a obtinut medalia de aur in 2012 la Salonul International de Inventii INNOVA de la Bruxelles ?          

 

   Medalia de Aur a revenit uneia dintre cele mai spectaculoase inventii din domeniul suplimentelor alimentare – OMEGA 3 si 6 VEGETAL, premiata la sectiunea de studii clinice europene si americane. Dincolo de toate actiunile si beneficiile aduse de omega 3 si 6 vegetal organismului uman, este binevenita existenta unei alternative naturale si vegetale la uleiul de peste, eliminand astfel riscul de a aduce in organism, impreuna cu acizii grasi si cantitati mai mari sau mai mici de mercur.

 

 

  

… uleiul de cocos ajuta la arderea grasimilor si are proprietati de protectie solara ?

 

Există două studii care susţin că daca se consuma doar 30 de mililitri de ulei de cocos pe zi, atât la femei, cât şi la bărbaţi, se reduce grăsimea de pe abdomen în decursul a 1-3 luni. Actiunea protectoare a uleiului de nuca de cocos la nivelul pielii se realizeaza fara sa blocheze actiunea razelor solare ultraviolete, necesare pentru formarea vitaminei D.  

 

 

 

 

… dusurile cu temperatura alternata cald/rece stimuleaza imunitatea ?

 

Prin repetarea de cateva ori a ciclului - apa fierbinte (aprox 3 minute) urmat de apa rece (aprox 1 min), se stimuleaza musculatura si circulatia sangelui. In felul acesta, sangele se deplaseaza si se reinnoieste mai repede, facilitand schimbul de substante care a putea impiedica dezvoltarea normala a sistemului imunitar. 

 

 

… sistemul imunitar este influentat de o digestie proasta ?

 

O digestie proasta inseamna ca anumite particule din alimente (bacterii, toxine) trec in sange ceea ce determina o reactie a sistemului imunitar. Mentinerea echilibrului microflorei intestinale (enzime, probiotice, bacterii) si a integritatii intestinelor impiedica patrunderea in organism a factorilor ce ne pot imbolnavi, ceea ce inseamna un sistem imunitar mai puternic. 

 

 

 

… compozitia chimica a Laptisorului de matca nu este pe deplin elucidata ?

 

Exista un procent de 2-3 % substante care nu au putut fi identificate si ca urmare, Laptisorul de Matca nu a putut fi reprodus in intregime pe cale sintetica. Compozitia sa complexa ( toti aminoacizii esentiali, acizi cu actiune antitumorala, enzime si coenzime, acetilcolina - un important neurotransimatator, oligoelemente - potasiu, fosfor, fier, calciu, siliciu si vitamine - mai ales complexul B) il recomanda in diverse afectiuni, de la stimularea imunitatii pana la scleroza multipla, afectiuni neurologice si chiar cancer . 

 
 
 
… antibioticele de sinteza pot trata doar infectiile provocate de bacterii si nu au nici un efect in cazul infectiiloor virale ?

 

Ca urmare, inainte de a incepe tratamentul cu antibiotice de sinteza este foarte important sa identificam daca infectia este provocata de bacterii sau virusi. O alternativa o constituie gama de antibiotice naturale Biosept de la Fares, care ajuta in tratamentul infectiilor respiratorii, digestive si uro-genitale provocate de bacterii sau virusi, fara a avea efecte adverse negative. 

 
 
 
 
… uleiurile presate la rece sunt mai spornice decat cele rafinate ?


Dupa procesul de rafinare a materiilor prime vegetale cu solventi chimici,

uleiul brut obtinut se filtreaza si decoloreaza cu substante chimice apoi

se indeparteaza mirosurile nedorite cu aburi supraincalziti la 300 grd C.

In cadrul acestui ultim proces, se introduce si o anumita cantitate de apa

(pana la 20%) in ulei, apa care se va evapora in procesul de prajire.
   Ca urmare, atunci cand alegem un ulei rafinat sau un ulei presat la rece raportandu-ne si la pret, trebuie sa tinem cont de 2 criterii:
- beneficiile pentru sanatate pe care le aduce uleiul presat la rece (nu contine grasimi trans sau acizi grasi saturati, care raman in uleiurile rafinate dupa procesul de rafinare)
- uleiurile presate la rece sunt mai spornice deoarece contin maxim 0,2-0,5% apa comparativ cu uleiurile rafinate care contin pana la 20% apa.

 

… unele alimente nu sunt recomandate in cazul afectiunii Reumatism?

 

In Reumatism, se recomanda excluderea urmatoarelor alimente: carne, paine alba, produse de patiserie din faina alba, zahar alb. In schimb, ar trebui marit consumul de alimente cu efect analgezic si antiinflamator cum sunt: fructele (in special citricele), oleaginoasele (nuci, ulei de masline, ulei de canepa), legumele (varza, sucul de cartof crud, hrean), graul incoltit.

 
 
 

 

… cresterea nivelului colesterolului este determinata de cantitatea de grasimi saturate si grasimi "trans" consumate?

 

Grasimile "trans" se gasesc in: untura, margarina, unt, mezeluri, oua, carne grasa. Pentru reducerea nivelului colesterolului se recomanda reducerea grasimilor saturate si grasimi "trans". In schimb, se recomanda consumarea unor cantitati moderate de grasimi nesaturate din:

- uleiuri presate la rece (masline, floarea soarelui, sofranel, canepa, dovleac, soia).

- nuci, alune, caju, migdale, fistic, seminte de floarea soarelui si dovleac.

 

 

… persoanele care mananca un mic dejun bogat sunt mai slabe?

 

"Mananca la micul dejun ca un rege, la pranz ca un print si seara ca un cersetor" - Adelle Davies. Un mic dejun de aproximativ 600 calorii, consumat pana la ora 9 dimineata, ajuta la scaderea in greutate. Micul dejun bogat in fibre si proteine, influenteaza echilibrul hormonal din organism si stimuleaza procesele metabolice de a produce energie si de a arde tesuturile adipoase. Proteinele ofera senzatia de satietate iar carbohidratii sunt transformati in energie, fara sa fie depozitati ca si grasime.

S-a constatat ca persoanele care mananca bine la micul dejun, sunt mai slabe, nu au probleme cu greutatea si nici depozite adipoase abdominale. Iata cele mai bune alegeri pentru micul dejun: proteine slabe (lapte, oua, nuci, masline), cereale integrale, grasimi sanatoase, fructe, legume, fibre si apa.

 

 

..Alga AFA  conține de 10 ori mai mult beta caroten decât morcovii sau broccoli?
 
 
Alga-AFA (Aphanizomenon flos-aquae) este o algă verde-albastră, reprezentând una dintre cele mai vechi forme de viață de pe planeta noastră. Singurul loc din lume unde se găsește această algă         
în stare pură, fără toxine, este lacul Klamath din statul Oregon, SUA. Apa acestui lac vulcanic conţine minerale şi nutrienţi organici care ajută la creşterea şi dezvoltarea algei AFA. Alga AFA nu a                  
putut fi cultivată cu succes nicăieri altundeva, nici chiar după decenii de cercetări.                                                                                                                                                                                                                                    
Alga AFA este cel mai puternic stimulator de celule STEM şi determină migrarea acestora acolo unde este nevoie de ele, pentru regenerarea organismului.                                                                                    
 
Gama Celule Stem are la bază stimulatorul 100% natural de Celule Stem, Alga AFA. Produsele din acestă gamă sunt: Afa Stem, Alergy Stem, Articular Stem, Beauty Stem și nu numai.        
Sus ^